Image default
Commercieel Eigen bedrijf Geld Tech

Hoe kies je het juiste pinapparaat voor jouw bedrijf?

De generatie die in 2023 opgroeit kent het al bijna niet meer: betalen met contant geld. De meeste transacties worden tegenwoordig met zogeheten liquide middelen gedaan. Of het nu gaat om een factuur, een online betaling via internetbankieren, een pinbetaling in een winkel of een betaalverzoek via Tikkie: contant geld is er niet meer bij. Sterker nog, de meesten van ons hebben niet eens meer een portemonnee. Ook je pinpas, creditcard en klantenpassen neem je gemakkelijk mee op een gadget die eigenlijk altijd in je broekzak zit, namelijk je smartphone. Ook als bedrijf is het dus belangrijk pinbetalingen aan te bieden, zo ver zijn we gelukkig al wel. Maar hoe kies je nu het juiste pinapparaat voor jouw bedrijf?

Aan welke stappen moet je denken bij het kopen van een pinapparaat?

Zoals op ieder gebied zijn de mogelijkheden op het gebied van pinautomaten ook eindeloos. Met het aanschaffen van het apparaat alleen, ben je er namelijk nog niet. Waar moet je allemaal aan denken? Allereerst is het belangrijk om je te verplaatsen in jouw doelgroep. Zo zijn er pinapparaten die een pinbon alleen per e-mail versturen, ideaal voor de jongere generatie. Heb jij een bedrijf waarbij de doelgroep 65+ is? Dan is het logischer om te kiezen voor een pinapparaat waarbij je je klant ook een fysieke pinbon mee kunt geven, voor in de administratiemap thuis.

Aan welke stappen moet je denken bij het kopen van een pinapparaat

En welk kostenplaatje hoort daar dan bij?

Bij het aanschaffen van een pinautomaat betaal je eenmalige aanschafkosten. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het soort apparaat dat je kiest en de mogelijkheden die het apparaat biedt, zoals WiFi of 4G-verbinding of een apart klant- en winkeliersgedeelte. Wanneer je de mogelijkheid tot betalen per pin aanbiedt, betaal je een vast bedrag per maand voor de pinautomaat. De vaste kosten zijn afhankelijk van het soort apparaat en de functies die het apparaat aanbiedt. Voor iedere specifieke wens is eigenlijk wel een apparaat beschikbaar. Binnen de vaste kosten valt vaak ook een servicecontract. Heb je dus op enig moment problemen met jouw pinapparaat? Dan komt er gewoon iemand langs om de boel te repareren. Super, toch? Daarnaast betaal je een variabel bedrag. Dit bedrag is afhankelijk van het aantal pintransacties dat maandelijks gedaan wordt binnen jouw bedrijf. 

Wij hopen je op deze manier een beetje op weg geholpen te hebben, zodat een pinapparaat kopen minder geheimen voor jou heeft. We wensen je veel succes met je onderneming!

Related posts

Beste copywriting tips anno 2019

Danny

Werkzaamheden uitbesteden – Doe waar je goed in bent!

Danny

Handige tips om je thuiskantoor gezelliger te maken

Dagmar

Leave a Comment