Image default
Lifestyle Tips

Je bedrijfspand een upgrade geven: 5 tips

Ben je toe aan een inspirerende, creatieve werkplek en is je bedrijfspand wel aan een upgrade toe? Dan staat je een leuke klus te wachten: er zijn namelijk maar genoeg kleine, en grote dingen die jij kunt doen om je bedrijfspand een update te geven. Hier dan ook meteen een aantal handige, praktische tips!

1. Voorzie alles van een likje verf

Is de verf op wanden en plafonds al wat ouder en kan het wel een upgrade gebruiken? Voorzie alle wanden (en eventueel plafonds) dan van een nieuw, fris kleurtje. Gebruik lichte, vrolijke kleuren om je bedrijfspand inspirerend, open en ruimtelijk te houden.

2. Geef natuurlijke producten een boost

Heeft je bedrijfspand houten elementen buiten? Of is het terrein omheind door een houten schutting? Geef deze dan een boost met jotun demidekk. Deze dekkende beitsverf op waterbasis zorgt ervoor dat de houtstructuur mooi zichtbaar blijft en je houtwerk een echte upgrade krijgt. Het mooiste is dat je er na een behandeling ruim 10 tot 12 jaar niets meer aan hoeft te doen!

3. Upgrade de isolatie

Wanneer is de laatste keer dat je de isolatie van je pand hebt gecontroleerd? Loop ramen en deuren goed na om kiertjes op te sporen of investeer in een grote isolatie-upgrade. Dit is namelijk niet alleen duurzaam, maar zorgt ook nog eens voor een lagere energierekening. Dingen als goede beglazing of slimme vloerconstructies kunnen ideaal zijn om zo min mogelijk warmte verloren te laten gaan.

4. Werk aan de akoestiek

Wist je dat er verschillende manieren zijn om de akoestiek in je bedrijfspand een upgrade te geven? Sterker nog: natuurlijke materialen als kurk en mos zorgen voor een betere akoestiek én dragen bij aan een goede isolatie. Een unieke akoestische wand zorgt niet alleen voor beter geluid, maar geeft ook de uitstraling van je kantoor een geweldige boost. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kurken wand om de kantoren te scheiden? Of zelfs een levende muur om je bezoekers te verwelkomen?

5. Investeer in klimaatneutraal

Investeer in klimaatneutraal

Als je dan toch bezig bent, kun je jouw bedrijfspand ook een upgrade geven op klimaatneutraal gebied. Laat zonnepanelen plaatsen om zo je eigen energie op te wekken, installeer een groen dak om de isolatie te verbeteren en een bijdrage te leveren aan de biodiversiteit, of check het sluipverbruik in het pand. Er zijn maar genoeg manieren om op klimaatneutrale wijze je bedrijfspand een upgrade te geven!

Wat heb jij gedaan om je bedrijfspand een upgrade te geven?

Related posts

Waar je op moet letten tijdens de keuze voor een SEO bureau

Danny Bijl

Is je waardevolle bedrijfsdata goed beveiligd?

Danny

Spaaracties: op welke manier kan je klant sparen?

Danny

Leave a Comment