Image default
Carrière

Opvallen op werk en promotie maken

Wil je graag mooie sprongen voorwaarts maken op het gebied van carrière? En verheug je je op een promotie? Werk er naartoe door de tips in dit artikel toe te passen. Door op te vallen met jouw kwaliteiten, mooie eigenschappen en talenten kan je verder komen dan waar je nu staat. Zet je beste beentje voor door een proactieve werkhouding en optimaliseer jouw werkprocessen. Op deze manier kan je voor een groter positief verschil zorgen en nog meer waarde toevoegen dan je al deed. Hard werken wordt beloond! 

Kiezen voor kwaliteit

Opvallen op werk kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door te gaan voor kwaliteit, in plaats van kwantiteit. Door je te focussen op waar je goed in bent en deze talenten in te zetten om de werkzaamheden te optimaliseren, ben je nog waardevoller voor het bedrijf. Deze toevoeging maakt dat je extra opvalt op een zeer positieve manier. Misschien kan je je nog verder specialiseren in de onderwerpen die van toepassing zijn, zodat je een essentieel onderdeel wordt van het team. Laat weten dat je hiervoor open staat en dat je bereid bent om hier een bijdrage aan te leveren. Niet alleen deze kennis en kunde is van belang, de combinatie met jouw aanpakkersmentaliteit en doorzettingsvermogen wordt zeker gewaardeerd!

Jezelf laten zien

Soms werk je al onwijs goed, maar valt het nog niet op. Je bent misschien erg bescheiden en dat siert je enorm. Maar om verder te komen, is het af en toe belangrijk om op de juiste momenten echt je mond open te trekken. Bijvoorbeeld in een vergadering, waarin jij veel zinnigs hebt toe te voegen. Of tijdens een voortgangsgesprek en brainstorm, maar ook per mail waarin je informatie en inspiratie deelt met collega’s om verder te komen met een bepaalde opdracht of project. Ook dan kan je voor een positief verschil zorgen, omdat je opvalt door de manier waarop je communiceert. Denk niet dat je minder bent dan de rest, jij mag er ook zijn en bent goed genoeg. Anders zat je niet aan dezelfde tafel!

Open werkhouding en zin om verder te groeien

Door aan te geven bij jouw leidinggevende dat je graag zou willen doorgroeien, deel je jouw ambities en maak je deze kenbaar. Vertel wat jouw motivatie is, waarom je er klaar voor bent (en zorg ervoor dat dat ook zo is) en op welke manier je graag een extra bijdrage zou willen leveren wanneer je deze kans krijgt. Zo maak je indruk met jouw pitch, dit kan mondeling maar ook bijvoorbeeld per mail. Wanneer je dit persoonlijk aangeeft, kan je meteen de reactie beoordelen en is het ook mogelijk om direct interactie met elkaar te hebben met betrekking tot dit onderwerp. Heb vertrouwen in jezelf, je gaat er komen!

Related posts

Vijf tips voor beginnende fotografen

Mathijs

Zo maak je een professioneel visitekaartje

Dagmar

De gemiddelde uurlonen in de horeca

Mathijs

Leave a Comment