Image default
Beurzen Eigen bedrijf Finance Financieel Geld

Over belastingen en het ondernemingsrecht

Je kunt ondernemingsrecht het best vergelijken met het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte. Met behulp van het boekje “Belastingen voor Dummies” en de handleiding van de Belastingdienst kom je een heel eind. Tot de materie je boven het hoofd gaat groeien. Hierdoor is de kans groot dat je niet optimaal gebruik maakt van bijvoorbeeld een aantal aftrekposten. Vanaf dat moment ben je aangewezen op een belastingconsulent of accountant. Deze mensen zijn goed op de hoogte van de bestaande regelingen. Hierdoor weet je zeker dat je niet teveel belasting betaalt.

Ondernemingsrecht
Bij het ondernemingsrecht werkt het eigenlijk op dezelfde manier. Een eenmanszaak oprichten kan iedereen. Op internet staat duidelijk omschreven welke weg je moet bewandelen. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel en het aanvragen van een BTW-nummer; je kunt het allemaal zelf. Het oprichten van een BV is al een stuk lastiger. Je krijgt dan te maken met de door de wet verplichte oprichtingsakte en bankverklaring. Bovendien moet de oprichtingsakte worden gepasseerd bij de notaris. Als het bedrijf groeit, dan krijgt de ondernemer vaak te maken met specifieke vragen omtrent de overdracht van aandelen etc. Op dat moment wordt het tijd om Kessels advocaat ondernemingsrecht in te schakelen. Deze specialist kan je adviseren over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Kesselsadvocaten.nl biedt niet alleen advocaten in het ondernemingsrecht maar ook bij letstel schade hier zorgt Kesselsletselschade advocaat voor.

Vertrouwen is goed, controle beter 6
Het inschakelen van een specialist op het gebied van ondernemingsrecht betekent niet dat je je nu niet meer met de materie hoeft bezig te houden. Helaas is dat een fout die veel mensen maken. Die ingeschakelde specialist adviseert slechts. Jijzelf neemt de beslissingen en bent daar ook verantwoordelijk voor. Slik daarom niet ieder advies ‘als zoete koek’, maar vraag dóór. Laat die specialist zijn adviezen maar beargumenteren. De extra vergoeding die daarvoor op de factuur komt te staan moet je maar voor lief nemen.

Related posts

Omgaan met phishing, praktische tips

Mathijs

Volgens Bankr is een zakelijk lening ook zonder ‘normale’ banken mogelijk

Danny

Eigen schoonheidssalon beginnen: wat heb je nodig?

Danny Bijl

Leave a Comment