Image default
Tips

Praktische tips om je werkplek coronaproof te maken

De corona-crisis vraagt om een andere, slimme manier van ondernemen. En nu veel medewerkers weer langzaamaan op kantoor mogen werken, is het tijd om de nodige maatregelen te nemen. Maar, hoe pak je dit aan? We geven je graag een aantal praktische tips om jouw werkplek of kantoor helemaal coronaproof te maken.

1. Maak een planning

Een belangrijke voorzorgsmaatregel om sociale afstand te garanderen is de beperking van het aantal mensen op kantoor. Kijk hoeveel medewerkers er maximaal op kantoor aanwezig kunnen zijn om comfortabel én op afstand te kunnen werken en functioneren. Kijk vervolgens hoeveel medewerkers je daadwerkelijk hebt, en maak een duidelijke planning. Laat van de 50 medewerkers bijvoorbeeld de eerste 25 de ene week op kantoor werken, en de andere 25 de week erop. Zo kan iedere medewerker op kantoor zijn, en blijft sociale afstand makkelijk te behouden. De medewerkers die een week niet vanuit kantoor werken, zouden vanuit huis kunnen werken.

2. Zorg voor voldoende ruimte

Zorg voor voldoende ruimte

Het houden van fysieke afstand hoeft niet moeilijk te zijn, maar vraagt wel om wat aanpassingen in de werkruimte. Schuif bureaus wat verder uit elkaar om er zeker van te zijn dat medewerkers niet te dicht bij elkaar zitten. Heb je deze mogelijkheid niet? Dan kunnen slimme perlaplast schermen er ook voor zorgen dat medewerkers veilig samen kunnen werken. Vergeet ook andere zaken zoals bijvoorbeeld de toiletten of de koffiehoek niet. Zorg dat iedereen een kopje koffie, thee of een glas water kan halen zonder fysiek te dicht bij elkaar te hoeven komen. Hoe meer interactie in gemeenschappelijke ruimtes je kunt beperken, hoe beter!

3. Introduceer digitale processen

Wanneer niet iedereen op hetzelfde moment op kantoor aanwezig kan zijn en er regelmatig vanuit huis gewerkt wordt, is het belangrijk dat de nodige digitale processen lopen. Denk bijvoorbeeld aan een cloud opslag waar iedereen vanuit kantoor en vanuit huis toegang tot heeft. Gebruik eventueel een beveiligde VPN-verbinding zodat iedereen veilig kan werken, en zorg dat medewerkers onderling contact kunnen behouden middels apps zoals Skype, Teams of Zoom. Hoe beter je de digitale processen organiseert, hoe soepeler alles verloopt.

4. Zorg voor de nodige beschermingsmiddelen

Simpele beschermingsmiddelen zoals antibacteriële gel en mondkapjes zijn ontzettend waardevol tijdens een crisis als deze. Zorg er dan ook voor dat deze middelen meer dan genoeg aanwezig zijn. Zorg daarnaast ook voor de juiste instructies, een goede werkwijze en eventuele training om besmetting te voorkomen én medewerkers op de juiste manier te informeren.

Related posts

4 producten waarbij een kartonnen koker van pas komt voor verzending

Danny Bijl

Internationaal ondernemen

Danny Bijl

Een horecazaak starten zonder geld: zo doe je dat

Danny

Leave a Comment