Image default
Eigen bedrijf Ondernemen Tips

Mokken bedrukken, een persoonlijk relatiegeschenk

Er zijn weinig producten zo herkenbaar of zo veel in gebruik als mokken en bekers. Goede bekers en mokken bedrukken met jouw bedrijfslogo of naam levert een flinke bekendheid op en als je een leuke mok hebt die ook nog lekker drinkt dan kan jouw bedrukte mok de favoriet op elke werkvloer worden en wordt jouw naam er één van herkenning.

Mokken zijn duurzaam

Goede mokken bedrukken is slim en duurzaam. Je geeft er een leuk presentje mee weg en weet zeker dat je naam overal opduikt want mokken zijn, net als bijvoorbeeld pennen, niet gebonden aan hiërarchie. Ze worden overal, op alle afdelingen en in verschillende lagen van het bedrijf gebruikt. Sommigen belanden zelfs thuis in het keukenkastje zodat jouw naam of bedrijfslogo ook privé geen onbekend verschijnsel meer is waardoor je met bekers en mokken bedrukken een praktisch en leuk relatiegeschenk in handen hebt.

Historie van relatiegeschenken

En dat alles is te danken aan George Washington die in 1782 bedacht dat met een verkiezingsbutton zijn naam bij een grotere hoeveelheid mensen bekend zou worden dan hij ooit op enig andere manier zou kunnen bewerkstelligen. De buttons werden weg gegeven als een presentje waardoor de ontvanger het gevoel had echt gewaardeerd te worden. Het idee hierachter werd overgenomen door bedrijven die zich met de verkoop van promotionele artikelen gingen bezig houden. In het begin van de twintigste eeuw werd de PPAI, Promotional Products Association International, opgericht, een organisatie die deze bedrijven verenigde. Toch duurde het nog tot het begin van de jaren zestig uit de vorige eeuw voordat dit fenomeen binnen Europa geïntroduceerd werd. Daarna nam het begrip relatiegeschenk een grote vlucht. Het geven van een geschenk, groot of klein aan een bestaande of potentiële relatie of aan personeel als teken van dank, waardering of erkenning wordt erg gewaardeerd en mokken bedrukken is een hele goede en veelzijdige keuze.

Mokken van verschillende materialen

Mokken van verschillende materialen

Mokken worden altijd en door iedereen gebruikt. Of je er thee, koffie, sap of een smoothie uit drinkt, een fijne mok of beker pak je iedere keer weer terug. Daarom zijn er verschillende soorten mokken. Er zijn mokken gemaakt van porselein, keramiek, van glas of rvs en al deze mokken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, diktes en formaten. Er zijn ook mokken speciaal voor gebruik buitenshuis zoals geïsoleerde drinkbekers voor warme dranken in allerlei materialen en grootten of isoleerflessen en isoleerbekers voor een extra koud resultaat. Ook met bekers en mokken bedrukken en weggeven als relatiegeschenk kun je laten zien hoe betrokken je bent bij duurzaam ondernemen wanneer je bijvoorbeeld voor de bamboebeker of een mok van kurk kiest. Er is ook een luxe lijn met mooie afwerkingen in bijvoorbeeld hout.

Voor eigen personeel

Laat je diverse soorten mokken bedrukken dan weet je zeker de goede mok aan de juiste persoon in precies de juiste omstandigheid te geven en kan het ook een waardevolle toevoeging zijn aan een groter pakket relatiegeschenken. Je kunt ook mokken bedrukken voor gebruik binnen het eigen bedrijf. Niet alleen voor je personeel waarbij je de mok als extraatje ook nog kunt personifiëren, maar juist ook voor relaties. De goede mokken bedrukken en weggeven als relatiegeschenk onderstreept wie jij als bedrijf bent en waar je voor staat.

Related posts

Hoe dankbaarheid jouw werkdag kan beïnvloeden

Dagmar

Het rijbewijs halen, hoe pak je het aan?

Danny

De waarde van een business coach

Danny

Leave a Comment