Image default
Commercieel Eigen bedrijf Ondernemen Tips

Startende ondernemer? Deze investeringen hoef je níet te doen! 

Het is in veel levens één van de grootste stappen die mensen kunnen nemen; het starten van een eigen onderneming. Of je nu begint als zelfstandige in de zorg of je nu juist een webshop gaat runnen, elke vorm van ondernemen gaat gepaard met uitdagingen en hobbels. Vaak gaan veel zorgen gepaard met geld en investeren. Want starten als ondernemer kost natuurlijk best veel geld, naast een hoop tijd. Het is vaak een kwestie van kiezen waar je als eerste je geld aan uitgeeft. Welke investeringen je in het begin tegenwoordig niet meer hoeft te doen? Hier vind je ze! 

Auto nodig? 

Een auto kopen als startende ondernemer kan in één klap ervoor zorgen dat je starterbudget op is. Best zonde want er zijn ook nog tal van andere zaken denkbaar die direct of indirect veel meer gaan bijdragen aan het behalen van je doelstellingen. Een auto kopen is dan ook niet meer nodig tegenwoordig. Online vind je al de beste lease opties. Hiermee kun je precies de auto aanschaffen waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Groeit je bedrijf snel, dan is het misschien ook wel nodig om je auto mee te laten groeien. Met een lease contract ben je dan veel voordeliger en flexibeler. Kortom, een auto aanschaffen als startende ondernemer is zeker niet nodig.  

Kantoorruimte 

Kantoorruimte 

Of je nu alleen bent of al personeel hebt, vaak is het wel nodig én professioneel om een kantoorruimte te hebben. Maar met steeds meer hybride en online werken zijn er ook steeds meer opties om flexibele kantoorruimte te huren. Ideaal wanneer je je vooraf nog niet wilt binden aan een vaste plek en een groot (of juist te klein) kantoor. Vaak zijn deze kantoorpanden op zeer gunstige plekken gelegen waardoor je ook voor klanten goed te bereiken bent. Ook extra services zoals schoonmaak, catering en ontvangst worden vaak uitbesteed bij dergelijke kantoorpanden. Je betaalt gewoon een all-in prijs voor de tijd dat je er ook daadwerkelijk gebruik van maakt.  

Kortom, starten als ondernemer is al spannend genoeg. Zorg ervoor dat je in ieder geval niet veel stress hebt van de financiën. Iets wat ervoor kan zorgen dat dit enorm meevalt is door je niet te binden aan hoge vaste lasten. Het investeren in een eigen bedrijfspand en een eigen wagenpark zijn dan in het begin ook totaal niet nodig. Er zijn tegenwoordig lease en hybride varianten waarmee je flexibel bent en je toch professionaliteit kunt uitstralen vanaf het eerste moment. Daarnaast zijn deze mogelijkheden veel geschikter wanneer je verwacht een kickstart en/of een snelle groei door te maken. Uit je jasje groeien is dan niet meer mogelijk.  

Related posts

6 ‘red flags’ om niet met een klant of opdrachtgever in zee te gaan

Dion

De inzet van flyers als promotiemateriaal

Danny

Tips voor het opzetten van een loyaliteitsprogramma

Mathijs

Leave a Comment