Image default
Lifestyle Logistiek Personeel Tips

Stimuleer je werknemers om te fietsen

Als ondernemer heb je er baat bij dat je werknemers zo min mogelijk verzuimen door bijvoorbeeld ziekte. In dit artikel wordt er dieper op mogelijke regelementen om ziekteverzuim zoveel mogelijk te beperken ingegaan en zullen we benoemen waarom het loont als je medewerkers naar werk zouden fietsen. Ten slotte zullen we een handvat bieden hoe dit te bereiken is.

Reglementen voor ziekteverzuim

In sommige ondernemingen gelden bijvoorbeeld extreme regels in de vorm van voeding reglementen waaraan werknemers zich moeten houden zodat het ziekteverzuim wordt terug gedraaid. Maar er zijn ook bedrijven die het zo aanpakken dat de eerste ziektedag niet wordt vergoed. Alles met het doel dat er zo min mogelijk wordt verzuimd. Voldoende beweging krijgen, zorgt er ook voor dat een mens gezonder door het leven gaat.

Medewerkers stimuleren

Natuurlijk is regels stellen om ziekteverzuim te beperken wel rigoureus. De ondernemer die liever voor een wat menselijkere manier kiest, doet er goed aan om zijn medewerkers eerst te stimuleren om een gezondere levensstijl te volgen. Dus niet ‘straffen’, maar wel ‘belonen’. Dit kan bijvoorbeeld eenvoudig via een fietsplan.

Fietsplan

Met behulp van een Fietsplan kan de medewerker besparen op een nieuwe fiets door deze met belastingvoordeel te kopen, waardoor de fiets goedkoper is in aanschaf. Zo kunnen jouw medewerkers fietsend naar het werk komen in plaats van met de auto. Naast dat dit beter is voor het milieu, kan de medewerker zijn fiets ook privé gebruiken en draagt het bij aan een goede fysieke en mentale gezondheid. Daar pluk jij als ondernemer ook de vruchten van. Laat je medewerkers kiezen uit verschillende type fietsen zoals elektrische fietsen, meer sportieve fietsen zoals koers- en racefietsen, maar ook gewone dames en herenfietsen, zodat ze altijd een fiets vinden die bij hem of haar past. Soms kan het ook de moeite waard zijn om bedrijfsfietsen in grotere aantallen tegelijk te kopen. Wellicht fietst jouw hele bedrijf straks naar het werk toe!

Related posts

Wat is het perfecte kerstpakket?

Danny

Faalangst op het werk – Hoe ga je ermee om?

Dagmar

Behoefte aan extra ruimte voor jouw organisatie?

Danny Bijl

Leave a Comment