Image default
Eigen bedrijf Ondernemen Personeel Tips

Vind de juiste arbodienst in Eindhoven

Als je bedrijf gaat groeien, is de volgende stap om personeel aan te nemen. Zodra je de eerste werknemer hebt aangenomen, begint ook gelijk jouw zoektocht naar een arbeidsdienst. In dit artikel informeren we je over de arbodienst en geven we je tips hoe je de juiste kiest.

De arbodienst

Een arbodienst ondersteunt werkgevers en werknemers bij arbeidsomstandigheden en het verzuimbeleid. Vanaf het moment dat jij 1 werknemer in dienst neemt, is het verplicht om een arbeidscontract af te sluiten met een arbodienst. Doe je dat niet, dan riskeer je een boete. Zodra een werknemer ziek wordt, bepaalt de Wet verbetering poortwachter dat het verplicht is om de arbodienst in te schakelen. De bedrijfsarts die aangesloten is bij de arbodienst beoordeelt dan of de medewerker arbeidsongeschikt is en kijkt hierbij niet alleen naar de normale werkzaamheden van de medewerker, maar ook naar alternatieve mogelijkheden om als vervangend werk te doen. De duurzame inzetbaarheid van medewerkers staat namelijk hoog in het vaandel.

Hoe kies je de juiste arbodienstverlener?

Het is belangrijk om dit van tevoren goed te regelen. Om snel en gemakkelijk een arbodienst te vinden in Eindhoven, begint de zoektocht naar een arbodienstverlener door offertes op te vragen. In een offerte moet onder andere informatie staan over de arbodienst, hun advies over jouw bedrijfssituatie, de certificatie en de bereikbaarheid van de bedrijfsarts. Mocht je een positief gevoel hebben bij een offerte, dan is het eerste contact ook een belangrijk punt om op te letten. Als je gelijk een bedrijfsarts kunt spreken, is dat een groot pluspunt. Het is daarnaast belangrijk om te weten dat een offerte aanvragen altijd gratis is, maar de dienst zelf niet. Als een arbodienst bereid is om persoonlijke toelichting te geven bij de offerte, kun je ervanuit gaan dat je een betrouwbare dienst hebt gevonden.

Tekenen dat je een goede arbodienstverlener hebt gevonden

Tekenen dat je een goede arbodienstverlener hebt gevonden

Een goede arbodienstverlener adviseert je gevraagd en ongevraagd over jouw gezondheidsbeleid, hoe je risico’s op verzuim kunt verkleinen en het verzuimpercentage kunt verlagen. Daarnaast maak je ook een goede keuze als de arbodienstverlener deze vraagstukken uit handen en adviseert je daarnaast over de bijkomende diensten die je wellicht nodig hebt om een goed welzijn van werknemers te garanderen. Tijdens jouw zoektocht zal je meerdere diensten vinden. Je kan hierbij kiezen uit diverse abonnementsvormen, het is goed om van tevoren te bedenken wat jij verwacht van een arbodienst, zodat je dit kan vergelijken met het aanbod.

Laat je adviseren

De arbodienst is een belangrijk onderdeel van jouw bedrijf. Het gaat hier om het welzijn van jouw werknemers, je moet dus zeker weten dat de arbodienst naar jouw keuze naadloos aansluit op jouw bedrijfsbehoeften. Je kan zelf eerst vooronderzoek doen en zoveel mogelijk informatie verzamelen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Als je het lastig vindt om te bepalen welke arbo in Eindhoven en abonnementsvorm de juiste keuze is voor jouw bedrijf, kun je je laten adviseren door de onafhankelijke website HR Navigator. Je kan aangeven welke punten voor jou belangrijk zijn, zodat HR Navigator op basis van die checklijst een aantal suggesties doet.

Related posts

Stappenplan bij disfunctioneren

Roland de Graauw

Ben ik een ondernemer?

Danny

Dit neem je mee op een zakenreis

Dagmar

Leave a Comment