Image default
Financieel Nieuws

Voordelig cartridges aanschaffen? Vier handige tips!

Je hoort de laatste jaren vaak het gezegde “de cartridges zijn duurder dan de printer”. En hoewel dat niet helemaal waar is in de meeste gevallen, is dit wel degelijk veelzeggend. Cartridges zijn duur. Zeker als je een onderneming hebt, zal je regelmatig met de aanschaf van nieuwe cartridges zitten. Hoe kun je zo voordelig mogelijk cartridges aanschaffen? Tonerpartner.nl geeft je vier handige tips!

cartridges aanschaffen

1.    Koop groter in

Iets wat je privé niet zo snel zult doen, kun je voor je bedrijf wel gemakkelijk doen: groter inkopen. Je koopt gewoon meer cartridges in één keer. Hiermee bespaar je geld, bijvoorbeeld door acties (drie halen, twee betalen), door verzendkosten (boven X-bedrag gratis verzenden) en het is makkelijker wanneer je van de bonnetjes de btw moet aftrekken. Uiteindelijk kun je hier flink wat moeite, tijd en geld mee besparen, waardoor het zeker de moeite waard is om te doen. 

2.    Houd aanbiedingen in de gaten

Al bespaar je al geld door groot in te slaan, dan nog kun je extra geld besparen door de aanbiedingen in de gaten te houden. Je kunt dit doen door het internet af te struinen, door bepaalde sites in de gaten te houden of door een aanbiedingen-app te installeren op je telefoon. Is een aanbieding erg voordelig, dan kun je cartridges natuurlijk ook aanschaffen op het moment dat je ze eigenlijk nog niet direct nodig hebt: zolang de verpakking gesloten is zijn ze bijzonder lang houdbaar. 

3.    Schaf replica’s aan

Oké, je koopt groot in en alleen wanneer de cartridges in de aanbieding zijn. Hoe kun je nu nóg meer geld besparen? Juist: het aanschaffen van replica’s. Verschillende websites bieden replica’s aan. Trek je niets aan van wat de fabrikant van je printer er altijd op zet, dat replica’s minder goede kwaliteit leveren. Dat is niet waar.Tests hebben uitgewezen dat de printkwaliteit hetzelfde is en dat ook de kwaliteit van de inkt zelf nauwelijks uitmaakt. Dit terwijl het prijskaartje wel degelijk verschil maakt. 

4.    Koop de XL-variant

Cartridge-fabrikanten halen een gemeen trucje uit. In principe is elke cartridge vanbinnen opgedeeld in drie compartimenten. In het geval van de kleurencartridge is elk compartiment gevuld met een kleur. In de ‘gewone’ zwarte cartridge is echter maar één compartiment gevuld met zwarte inkt. De andere twee zijn leeg! Koop je de XL-cartridge, dan krijg je precies dezelfde cartridge maar dan zijn alle drie de compartimenten gevuld met inkt. Omdat de cartridges even groot zijn, maakt het voor je printer niet uit. Voor je portemonnee echter wel!

Met deze 4 tips kost het aanschaffen van nieuwe cartridges je beduidend minder geld. Je bespaart op aanbiedingen, volume, het aanschaffen van replica’s en het kopen van de XLvariant. Wanneer je met deze 4 tips rekening houdt, kun je de prijs van je nieuwe cartridges met 60-75% omlaag brengen! Niet gek, toch?

Related posts

5 redenen om als ondernemer te kiezen voor factoring

Danny Bijl

Videobrochure: verrassend én opvallend

Danny

Zakelijke auto’s leasen of huren: de mogelijkheden

Danny

Leave a Comment