Image default
Juridisch

Welke specialisaties heb je bij advocatuur? Bijvoorbeeld ondernemingsrecht advocaat!

Binnen het recht en dus de advocatuur, heb je een aantal specialisaties. Het is handig om uit te gaan van specialisaties, want dat betekent dat een advocaat heel veel weet over een bepaald recht. Zo weet je zeker dat je goed geholpen wordt en kun je specifiek ingaan op een onderwerp dat relevant is voor je. Of het nu is om advies in te winnen of dat je eigenlijk al weet dat je een rechtszaak hebt, een advocaat kan je bijstaan in deze situaties.

Ondernemingsrecht

Zo heb je bijvoorbeeld het ondernemingsrecht. Als je een onderneming gaat starten, dan is het handig als je wel weet aan welke regelgeving je moet voldoen. Neem je personeel aan? Dan moeten er een aantal zaken in een contract staan. Helemaal belangrijk is om een advocaat te regelen als je meerdere ondernemingen hebt of zelfs in het buitenland een onderneming wilt starten. Dit heeft dan ook veel meer raakvlakken met de wetgeving in andere landen. Vraag nu om juridisch advies.

Ondernemingsrecht

Erfrecht

Erfrecht is een recht waar veel gebruik van gemaakt wordt. Het is namelijk een recht dat veel mensen aangaat, vaak zie je dit bij sterfte. Ook kan het gaan over een erfenis die al eerder (voor een deel) wordt uitgekeerd. Het is belangrijk voor nabestaanden dat er goed wordt nagedacht over de erfenis, dit kan namelijk voor frictie zorgen als dit niet goed geregeld is. Want wie heeft dan recht op wat? En je ziet vaker dat mensen een andere kant van zichzelf laten zien zodra er iemand overleden is en het over geld gaat… Wees dat dus zeker een stap voor.

Vastgoedrecht

Vastgoedrecht is een veld die in de loop der jaren behoorlijk aan het veranderen is. Zo zijn er eigenlijk te veel vastgoedeigenaren in de stad die veel macht hebben. En dan is er ook nog eens de woningnood. Of wil je je huis verhuren via Airbnb en weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Dat is waar vastgoedrecht over gaat. Alles wat met vastgoed te maken heeft, van huurders tot verhuurders.

Bedrijfsovername

Ben je van plan om een ander bedrijf over te nemen? Of wil je dan ook misschien gaan fuseren? Het is dan belangrijk om een advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in bedrijfsovernames. Je kunt niet zomaar een bedrijf overnemen, dan moet je voldoen aan een aantal regels. Daarnaast is het handig om begeleid te worden. Zorg dat er een extra check wordt gedaan op het contract bijvoorbeeld, heeft het bedrijf veel schulden? Dan word jij daar verantwoordelijk voor! Het is handig om hier iemand grondig naar te laten kijken alvorens je een bedrijf overneemt.

Zoals je leest zijn er allerlei rechtsgebieden waar je bijgestaan kunt worden. Daarnaast heb je ook bijvoorbeeld incassorecht, grondzaken en handelsrecht bijvoorbeeld. Het is handig om voor een gespecialiseerde advocaat te kijken, zodat je optimaal geholpen kunt worden. Daarnaast is de klik die je hebt met de advocaat net zo belangrijk.

Related posts

Bedrijfsovername: waar moet je op letten?

Danny

Bedrijfsafval, ken jij de regels?

Mathijs

Wanneer schakel je een incassobureau in?

Danny

Leave a Comment