Image default
Financieel Geld Tips

Zakelijk investeren in crypto: wat gaat 2021 brengen?

Nog maar een paar maanden, en dan begin het nieuwe jaar alweer. Nu het einde van 2020 rap nadert, kijken veel mensen al uit naar 2021. Ook veel ondernemers zijn zakelijk gezien al druk aan nadenken over het nieuwe jaar. Het is daarom een goede tijd om eens vooruit te blikken op 2021. Heb jij zakelijk geïnvesteerd in Bitcoin of altcoins, of ben je van plan dit te gaan doen? Dan ben je vast benieuwd wat je in 2021 mogelijk kunt gaan verwachten. 

Eerst een kleine terugblik op de afgelopen jaren

In 2017 was de hype rond Bitcoin en altcoins op het hoogtepunt en waren er de recordkoersen. In 2018 volgde er een recorddaling. 2019 leek een tussenjaar te zijn waarin de koersen herstelden maar er geen sprake was van een opzienbarende groei. De koersen van veel crypto kenden in 2020 een grillig verloop. Hoewel de eerste maanden nog een redelijk stabiele stijging te zien was, kelderden deze halverwege maart in vanwege de coronacrisis. Sinds die periode is er alweer sprake van een stijging, en is bijvoorbeeld bij Bitcoin de hoogste koers gehaald na de top van eind 2017. Wat gaat er volgend jaar gebeuren, en welke effecten kan dat hebben op de koersen?

Lijkt je het ook interessant om zakelijk te gaan investeren in crypto zoals Bitcoin? Doe hier dan uitgebreid onderzoek naar, zo verklein je het risico op verlies en vergroot je de kans op winst. Een handige hulp is bijvoorbeeld het e-book van CryptoHulp.nu.

Het effect van de Bitcoin halving die plaatsvond in 2020

Het effect van de Bitcoin halving die plaatsvond in 2020

Er zijn intussen honderden verschillende cryptomunten. Bitcoin is echter wel de munt met de grootste populariteit en marktaandeel, en wordt daarmee als toonaangevend gezien. En juist bij deze munt heeft er in 2020 een belangrijke gebeurtenis plaatsgevonden. Het betreft een zogenaamde halving, dat kortgezegd erop neerkomt dat de beloning voor miners (en daarmee het aanbod) van nieuwe Bitcoin halveert. Bij eerdere halvings resulteerde dit elke keer in sterke koersstijgingen, doordat de vraag gelijk bleef maar het aanbod werd gehalveerd. Uit analyses is gebleken dat de koersen vooral de anderhalf jaar na de halving sterk stegen. Na de sterke daling door de coronacrisis begin dit jaar zou de herstelperiode in combinatie met het effect van de halving nog wel eens kunnen gaan zorgen voor een opzienbarende koers in 2021.

PayPal zet stappen op de cryptomarkt

Een paar jaar geleden waren de verwachtingen dat crypto binnen korte tijd veel gebruikt zouden gaan worden. Vanwege allerlei wet- en regelgeving hebben veel bedrijven de stap echter nog niet kunnen of durven te zetten de afgelopen jaren. Daar is nu verandering in gekomen. PayPal heeft namelijk bekend gemaakt binnenkort het kopen en verkopen van Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin en Ethereum mogelijk te gaan maken. Vanaf 2021 zouden klanten ook betalingen bij aangesloten partijen met crypto kunnen uitvoeren. Dit nieuws heeft direct al voor een stijging van de koersen gezorgd, maar succes van deze bredere acceptatie en toepassing door een groot bedrijf zou de koersen nog wel eens verder kunnen stuwen.

De toekomst laat zich niet voorspellen, zeker die van crypto niet. Maar zoals je hierboven leest, zou het wel eens een zeer interessant jaar kunnen worden als je zakelijk wil investeren in crypto!

Related posts

Vijf tips om tunnelvisie te voorkomen

Mathijs

Het effect van licht op je werkprestaties

Dion

Wat kan een gerechtsdeurwaarder voor jou doen?

Dion

Leave a Comment