Image default
Eigen bedrijf Financieel Lifestyle

Zakelijke auto’s leasen of huren: de mogelijkheden

Zakelijke auto’s voor uw onderneming

Wanneer u ondernemer bent en u heeft bijvoorbeeld consultants in dienst, dan heeft u bedrijfsauto’s nodig waarmee consultants naar klanten toe kunnen gaan. Een auto huren in Haarlem is in principe snel geregeld. Er zijn diverse mogelijkheden om een auto te leasen of te financieren. Maar wat zijn nu precies de mogelijkheden en wat zijn de voordelen en nadelen van huren of leasen?

Operational leasen

Per maand wordt er een vast bedrag aan de leasemaatschappij betaalt voor een bepaalde periode. Tijdens het contract dat er loopt mag u gebruik maken van de leaseauto. Onderhoud, verzekeringen en motorrijtuigenbelasting zitten bij de prijs inbegrepen. Alleen brandstof dient nog betaald te worden. De voordelen zijn onder andere weinig administratieve lasten, vermindering van brand- en diefstalrisico’s en er kan geen beslag worden gelegd op werkkapitaal. Nadelen zijn dat u geen eigenaar bent van de auto en de lange contractsduur van 3 tot 5 jaar.

Financial leasen

U kunt er ook voor kiezen voor financial leasen. Dit kunt u zien als een soort zakelijke financiering. De aanschafprijs van de auto vormt de basis van het gefinancierde bedrag. U wordt hiermee tevens juridisch eigenaar van de auto. Voordelen zijn dat u bijvoorbeeld kunt afschrijven op de auto en u kunt uw investeringsaftrek claimen. De BTW kunt u terugvorderen bij het doen van de belastingaangifte. Nadeel is dat u vaak een aanbetaling moet doen.

Shortlease

Een korte lease of huur van een bedrijfsauto, wordt ook wel shortlease genoemd. U betaalt een vast maandbedrag, inclusief een aantal vrije kilometers. U kunt de auto inleveren wanneer u wilt. Wanneer u kiest voor operational leasen zit u vaak voor 3 tot 5 jaar vast aan de auto. Daar is bij shortlease geen sprake van. Nadeel van shortlease is wel dat de maandlasten snel kunnen oplopen wanneer u langer gebruik maakt van de auto.

Reclame op de auto?
Als u een auto least mag u in principe wel autobelettering laten aanbrengen, maar bij het inleveren moet u dit er wel weer afhalen. Hiervoor zijn ook speciale magneetstickers verkrijgbaar zodat u zeker weet dat u de stickers er goed af kunt krijgen. Dit is natuurlijk wel een mooie mogelijkheid om met uw lease auto extra reclame te maken voor uw bedrijf.

Genoeg mogelijkheden dus voor het huren of leasen van een auto. Bekijk of informeer wat in uw situatie de beste oplossing is.

Related posts

Eenmanszaak of BV: de verschillen op een rijtje

Mathijs

3 redenen om op tijd over je kerstpakketten te gaan nadenken

Danny Bijl

Welke verpakking past het beste bij jouw product?

Danny