Image default
Personeel

Sfeer op kantoor creëren

De kantoorsfeer bepalen we met elkaar
Recente onderzoeken door het CBS hebben uitgewezen dat 25% van de ondervraagden de sfeer op kantoor belangrijk vinden en maar liefst 75% heel belangrijk. 30% Kan zichzelf echter met de huidige kantoorsfeer maar heel tevreden noemen en 60% is gewoon tevreden. We zijn dus met zijn allen op de goede weg maar het kan nog steeds beter. Een goede kantoorsfeer ligt voor een groot deel bij de werkgever zelf. Met een correcte communicatie naar beneden en een goed gedecoreerde werkomgeving is een groot deel van het personeel al een eind tevreden.

Aandeel werkgever
Het werkgeversaandeel voor een fijne werkplek ligt in het het creëren van een gezond werkklimaat. Dat betekent een goede luchtcirculatie met een juist vochtgehalte, prettig werklicht en een decoratie die het geluid dempt. Eveneens een positieve invloed op het welbevinden van de werknemer zijn planten. Minimaal 1 plant op de 12 vierkante meter houdt een productievermeerdering van maar liefst 15% in. De aanblik van groen maakt ons goedgezind en daardoor ijveriger. Minstens zo belangrijk is een goede isolerende en een lichtregulerende raamdecoratie. Te veel koude of warmte van buitenaf leidt af van het werk en te fel zonlicht maakt slaperig. Koop online de raamdecoratie bij internetzonwering.nl

Wat kan je zelf doen?
Vanzelfsprekend maakt niet alleen de inrichting en de decoratie van onze werkplek uit of er een prettige sfeer heerst. Het is leuker werken als we ons bureau een persoonlijke touch geven met foto’s of hebbedingetjes van thuis. Ook ons gedrag op de werkvloer is belangrijk. Zijn we te streberig of perfectionistisch naar onze collega’s toe zal dat de sfeer niet bevorderen. Tolerantie en geduld zijn eveneens onmisbare bureau-accessoires die je moet hebben om mee te werken aan een fijne werksfeer op kantoor.

Related posts

Werkstress verminderen: 37 tips

Danny

3 X Tips om meer te bewegen op je werk

Dagmar

De nieuwe ontzorgverzekering voor verzuim van medewerkers

Danny