Image default
Finance Financieel Geld

3 redenen om het zakelijke energiecontract via een online vergelijker af te sluiten

Neem als ondernemer het heft in eigen handen en sluit eenvoudig een scherp energiecontract af via een online zakelijke energievergelijker. De bemiddeling van een tussenpersoon of inschrijven voor een MKB-collectief is niet meer nodig. Ben je benieuwd welke voordelen een online vergelijker voor jouw bedrijf oplevert? Lees dan verder.

1.      De goedkoopste energietarieven vind je alleen op een online vergelijker

Als je er goed over nadenkt is het heel logisch dat de scherpste energieprijzen op een online vergelijker te vinden zijn. Jij als zakelijke klant kunt met een online vergelijk eenvoudig de tarieven van meerdere leveranciers naast elkaar leggen. Je ziet direct bij wie de jaarkosten voor jouw verbruik het laagst zijn. Dus leveranciers moeten met scherpe energietarieven aankomen willen ze jou als nieuwe klant binnenhalen. Een energiecontract afsluiten via bijvoorbeeld de telefoon is heel anders. Op het moment dat je de leverancier aan de telefoon hebt over een aanbod, kun je niet vergelijken met andere energiecontracten en is het lastig te bepalen of het werkelijk zo een aantrekkelijk aanbod is.

Verrassend genoeg zijn MKB-energiecollectieven ook vaak niet de goedkoopste optie. ‘Samen staan we sterk’ gaat hier niet op. In plaats van met de leverancier onderhandelen, gebruiken de MKB-collectieven standaard ‘resellertarieven’ en die liggen 20 tot 30 procent hoger dan de online actietarieven voor MKB energie.

2.      Een online energievergelijker bespaart je tijd

Het voordeel van een online vergelijker is dat je het energie-aanbod van meerdere leveranciers in een oogopslag ziet. Het is niet meer nodig om offertes op te vragen via verschillende websites. Ook het aanvraagproces via een vergelijker is snel afgehandeld. Je vult alleen een aantal bedrijfsgegevens in, kiest het aanbod die het beste past bij jouw bedrijfssituatie en klikt op aanvragen. Voor MKB en ZZP geldt dat het huidige energiecontract wordt opgezegd door de nieuwe leverancier, dit hoef je niet zelf te doen. Na de aanvraag krijg je van de nieuwe leverancier bericht over de exacte overstapdatum en hoef je alleen nog maar te wachten tot het switchmoment komt.

3.      Dure verlengingstarieven zijn verleden tijd

Je betaalt dure verlengingstarieven wanneer je huidige zakelijke energiecontract verloopt en je geen stappen onderneemt om een nieuw contract af te sluiten. In dit geval ben je een ‘slapende klant’ en verdient de leverancier veel geld aan je. Je voorkomt dat je een slapende klant wordt door iedere keer aan het einde van je huidige energiecontract een nieuw contract voor zakelijke energie af te sluiten. Uiteraard is het handig als je er aan herinnerd wordt dat je contract binnenkort afloopt. Daarvoor is de contractwekker! Die meldt op tijd wanneer je een nieuw contract dient af te sluiten, of je huidige te verlengen, en stuurt direct een scherp aanbod mee.

Afbeelding via Shutterstock.com.

Related posts

Een e-bike van de zaak: alles wat je moet weten

Danny

Financiering van je nieuwe onderneming: Tips voor ondernemers

Danny Bijl

5 redenen om een incassobureau in de arm te nemen!

Danny Bijl

Leave a Comment