Image default
Tips

Is jouw bedrijfskleding al duurzaam?

Wil je duurzaam ondernemen, dan zijn er allerlei opties om dit te bevorderen. Zo kies je natuurlijk voor duurzame verlichting in het kantoorpand en werk je bij voorkeur met duurzame materialen. Maar heb je al eens nagedacht over duurzame bedrijfskleding voor je werknemers? Duurzame kleding is niet alleen beter voor het milieu, maar heeft vaak ook een langere levensduur. Met als gevolg dat de initiële aanschafkosten iets hoger zijn, maar je uiteindelijk toch geld bespaart. Daarnaast is het natuurlijk geweldig voor je bedrijfsimago als je trots kunt melden dat jouw werknemers in duurzame bedrijfskleding zijn gestoken!

Duurzame bedrijfskleding

Duurzame bedrijfskleding – wat is dat?

Er is al heel wat duurzame herenmode te vinden. Met name ondergoed, sokken en neutrale shirts worden vaak gemaakt van bamboe. Dit is een materiaal dat heel veel voorkomt, erg snel groeit en niet vervangen hoeft te worden. Ook is het bij het produceren van bamboe nauwelijks nodig om insecticiden en pesticiden te gebruiken, waardoor bamboe een van de meest milieuvriendelijke producten is. De bamboevezels worden helemaal uit elkaar gehaald en fijngemaakt. Meestal worden ze met een klein percentage katoen vermengd om de stof sterker te maken, waarna er draden van worden gesponnen. Met die draden worden lekkere zachte, bijzonder sterke stoffen gemaakt die worden gebruikt voor ondergoed, shirts en sokken.

De voordelen van duurzame bedrijfskleding

Er zijn diverse voordelen van duurzame bedrijfskleding. Niet alleen de voordelen voor het milieu die we al hebben genoemd, maar ook praktische voordelen. Zo is de kleding bijzonder sterk en slijtvast, waardoor veel gewassen kledingstukken langer mooi blijven. Daarnaast is het natuurlijk een perfect item om je bedrijfsimago te verbeteren. Duurzaam ondernemen is hartstikke hip! Zeker als jouw bedrijf hier iets mee te maken heeft, bijvoorbeeld als je werkt met duurzaam hout of duurzame energie, kun je eigenlijk niet zonder duurzame bedrijfskleding. Op de langere termijn verdien je de kleding ruimschoots terug, je bent goed bezig voor het milieu én het is goed voor je image. Wat wil je nog meer?

Comfortabel voor je werknemers

Bamboe lijkt niet echt een ideale grondstof voor kleren. De planten zijn taai, de stengels zijn hard. Maar van de vezels kunnen juist hele zachte, comfortabele kleren worden gemaakt! Vooral de onderkleding is erg populair, omdat deze het lichaam niet irriteert. Daarnaast neemt bamboe kleding heel veel vocht op, waardoor je werknemers niet snel zweterig worden. Werken jouw mensen veel buiten en doen ze zware klussen? Dan is deze kleding een must! Zo kunnen je medewerkers een stuk comfortabeler werken.

Duurzame bedrijfskleding is veel beter voor het milieu dan reguliere bedrijfskleding. Het is dan ook een hele goede manier om hiermee je bedrijf te distantiëren van gewone bedrijven en je ermee te onderscheiden. Dat duurzaamheid en duur lang niet altijd samen hoeft te gaan, is ook een feit. Zet daarom de eerste stap naar een gezonder milieu en minder klimaatopwarming door te kiezen voor duurzame bedrijfskleding voor al je medewerkers!

Related posts

Een elegante oplossing om corona buiten de deur te houden

Dion

Je netwerk ordenen doe je zo

Danny Bijl

Waarom netwerken goed is voor jouw carriere

Dagmar

Leave a Comment