Image default
Commercieel Marketing

7 tips om jouw WordPress website beter vindbaar te maken

Heb je een zakelijke website, maar wordt deze niet goed gevonden via de zoekmachines? Dan is het nodig om meer aandacht te besteden aan zoekmachine optimalisatie. Het algoritme van grote zoekmachines zoals Google houden rekening met een tal van factoren. Er wordt wel eens gedacht dat SEO, Search Engine Optimization, niet meer is dan rekening houden met relevante keywords in de content. Niets is minder waar. Je kunt veel meer doen om jouw website beter vindbaar te maken. Je kunt zoekmachine optimaliseren uitbesteden en het uit laten voeren door een ervaren online marketing bureau, of je kunt zelf stappen ondernemen. Wij geven je graag 7 praktische tips.

  1. Zorg voor een actief blog

Een actief blog is heel belangrijk. Websites met een blogpagina waar regelmatig nieuwe posts op verschijnen worden beter gerankt dan websites zonder blog. Bij het schrijven van je blogs kun je goed rekening houden met links en content, waardoor je direct effectief bezig kunt zijn met de twee belangrijkste elementen van SEO. Blogs zijn ideaal om aandacht te besteden aan linkbuilding, zowel intern als extern.

  1. Installeer de Yoast plugin

Je kunt in WordPress gebruik maken van duizenden plugins. Eén van de meest aantrekkelijke plugins op het gebied van SEO is de Yoast plugin. Hiermee kun je gemakkelijk checken of je de relevante keywords goed hebt verwerkt in de content. Daarnaast is het mogelijk om makkelijk meta descriptions toe te voegen en krijg je tips over hoe je je content nog verder kunt verbeteren om de vindbaarheid te optimaliseren.

  1. Zorg voor een snelle website

Het is heel belangrijk om je website zo snel mogelijk te maken. Dit wil zeggen dat je de laadtijden moet verkorten wanneer deze trager dan gemiddeld zijn. Als een bezoeker te lang moet wachten tot een webpagina volledig geladen is, dan vertrekt de bezoeker. Dit zorgt ook voor een negatief effect op je vindbaarheid in zoekmachines. Om de laadtijden te verkorten kun je bijvoorbeeld afbeeldingen verkleinen.

  1. Kies voor een mobielvriendelijk website

De zoekmachines worden vaker via een mobiel apparaat gebruikt dan via een laptop of desktop. Je hebt dus zeker een responsive webdesign nodig. Als jouw website niet mobielvriendelijk is, dan is de kans vrij groot dat deze niet goed functioneert wanneer iemand deze bezoekt via een tablet of smartphone. Dit zorgt ervoor dat de bezoeker vertrekt en waarschijnlijk ook niet meer terugkomt. Dit voorkom je makkelijk door je website responsive te maken.

  1. Realiseer een makkelijke navigatie

Een makkelijke navigatie is heel belangrijk. Bezoekers hebben geen zin om eindeloos te moeten zoeken naar de juiste informatie. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat zij snel en eenvoudig hun weg kunnen vinden op je website. Dit zorgt direct ook voor een betere online vindbaarheid.

  1. Voeg share-buttons toe

Share-buttons zijn heel eenvoudig met een plugin toe te voegen aan je WordPress website. Deze buttons leveren je zeker onderaan je blog veel voordeel op. Je kunt zelf je blogs op social media delen, maar mensen die je blog lezen hebben zo ook veel makkelijker de mogelijkheid om je content te delen. Content op social media zorgt ook voor een betere vindbaarheid. Wanneer je website op verschillende platformen terecht komt is dat goed voor SEO.

  1. Aandacht voor titels en subtitels

Het is goed om aandacht te besteden aan de titels en subtitels die je voor je online content gebruikt. Je kunt een keyword onderzoek uitvoeren om te bepalen welke keywords het meest interessant zijn voor je content. Verwerk focus keywords en ondersteunende keywords in je titels en subtitels.

Related posts

De voordelen van een 3D printer voor een ondernemer

Mathijs

Het belang van het vastleggen van afspraken

Mathijs

Stickers als promotiemateriaal

Sander

Leave a Comment