Image default
Personeel

3 Tips voor meer vertrouwen in het team

Vertrouwen is van groot belang voor een productief en goed presterend team. Wanneer er onderling een goede vertrouwensband is tussen de teamleden, wordt er beter gecommuniceerd, ondersteunen collega’s elkaar en wordt er meer kwaliteit afgeleverd. Genoeg redenen om daadwerkelijk te blijven werken aan het vertrouwen in het team! Je kunt het vertrouwen op verschillende manieren versterken. Aan de slag!

Bouwen aan de vertrouwensband met teambuilding

Teambuilding betekent letterlijk bouwen aan het team. Met elkaar kan je allemaal activiteiten verrichten om het teamgevoel te versterken. Het team staat met deze oefeningen voorop! De oefeningen kunnen op kantoor plaatsvinden, maar extra leuk zijn de teamuitjes op uiteenlopende locaties. Van teambuilding op het strand tot op de hei en in de weilanden; elke setting leent zich perfect voor specifieke opdrachten voor versterking van het teamgevoel. Extra belangrijk is dat iedereen uit het team tijdens deze teambuilding dag echt aanwezig is. Kan iemand er niet bij zijn? Dan mist deze collega niet alleen de ervaring, maar ook het gevoel onderdeel te zijn van het team tijdens deze dag. Er worden herinneringen gemaakt die met elkaar worden gedeeld, de aanwezigheid van het gehele team is daarom een must.

Leer elkaar beter kennen

Er kan veel gepraat worden over vertrouwen in het team versterken, maar er kan beter gepraat worden mét elkaar. Zo leer je elkaar als collega’s beter kennen en creëer je een open en uitnodigende houding. Deze houding draagt bij aan meer vertrouwen in het team. Regelmatig samen lunchen kan al versterkend werken om het gesprek daadwerkelijk op gang te brengen. Ook het organiseren van de bekende Vrijmibo zorgt ervoor dat er een leuk moment is om even met elkaar bij te praten. Verzorg de hapjes en drankjes en luid gezamenlijk het weekend in! Zo creëer je sociale tijd voor het team.

Vertrouwen versterken begint bij vertrouwen hebben

Wil je werken aan het versterken van het vertrouwen binnen het team? Dan is het belangrijk om zelf ook vertrouwen te hebben in de kracht en potentie van de teamleden. Kom met elkaar gemaakte beloftes waar, lever de gewenste kwaliteit aan en maak met elkaar plezier om de sfeer te optimaliseren. Work hard, play hard! Plezier op het werk verhoogt de productiviteit, de betrokkenheid en loyaliteit van de werknemers. Ondertussen is het dus erg belangrijk om twijfels overboord te gooien en te vertrouwen op het team. Als de teamleden dit vertrouwen voelen, zal het vertrouwen in elkaar toenemen.

 

 

Related posts

Mogelijkheden voor een medische keuring

Danny

Een werknemer ontslaan: hoe gaat dit in zijn werk?

Danny

Hoe je met zelfsturende teams de motivatie in je bedrijf vergroot

Danny

Leave a Comment