Image default
Eigen bedrijf

Neem jezelf als ondernemer serieus

Je bent van plan om jouw onderneming écht te laten groeien. Daar is focus, wilskracht en doorzettingsvermogen voor nodig. Ook is het belangrijk dat je jezelf als ondernemer ten alle tijdens serieus neemt. Neem een professionele houding aan en kies voor de gedragingen die passen bij hoe jij als ondernemer gezien wilt worden door (potentiële) klanten. Je bent talentvol; benut jouw kracht, ambitie en potentie om te groeien!

Van bedrijfje naar bedrijf

Ben jij iemand die de onderneming ‘bedrijfje’ noemt? Wil je daar dan meteen even een einde aan maken? Vanaf nu is het geen ‘bedrijfje’ meer, maar bedrijf. Het is jouw onderneming waarmee je succes boekt én gaat boeken. Door het ‘een bedrijfje’ te noemen, hou je heel letterlijk de onderneming klein. Een bedrijf klinkt veel krachtiger en neem je ook sneller serieus. Je moet niet alleen jezelf overtuigen dat jouw onderneming het waard is om voor te gaan, maar ook de (potentiële)klanten. Vanaf vandaag ben jij dus officieel ondernemer van een bedrijf!

Waar liggen jouw prioriteiten?

Om te groeien als ondernemer, is het belangrijk om de juiste focus aan te brengen. Focus in de manier waarop je denkt, maar ook in de gedragingen en activiteiten die worden verricht. Door te concentreren op de kernactiviteiten van jouw business, versnippert jouw aandacht minder en doe je datgene waar jouw onderneming om draait. Focus betekent ook dat je weer oog hebt voor details en dat je kiest voor kwaliteit. Bedenk wat écht belangrijk is en wat er toe doet, zodat er sprongen voorwaarts gemaakt kunnen worden met jouw onderneming.

Netwerken is een must

Voor de meeste ondernemers is het ontzettend handig om te netwerken. Dit kan op verschillende manieren, zowel offline als online bijvoorbeeld. Netwerk actief om anderen betrokken te houden bij de stappen die jij als ondernemer aan het zetten bent, bijvoorbeeld via LinkedIn. Zo versterk je de loyaliteit naar jouw onderneming toe en vergroot je jouw zichtbaarheid bij potentiële klanten, collega’s, vrienden en familie. Door te laten zien wat je allemaal in huis hebt en met welke activiteiten je bezig bent, maak je het inzichtelijk én een stuk toegankelijker. Vind je offline netwerken leuk om te doen? Vergeet dan niet jouw visitekaartjes mee te nemen!

Gooi twijfels overboord

Ondernemen is een vak apart. Je hebt verschillende skills nodig die goed van pas komen als je ondernemer bent. Gooi de laatste twijfels overboord, je hebt voor jouw onderneming gekozen en bent getalenteerd genoeg om er een succes van te maken. Weg met die onzekerheid en omarm succes!

Related posts

Een eigen bedrijf starten? Deze skills zou je moeten hebben

Dagmar

Het zakelijk huren van opslagruimte

Danny

4 fiscale regelingen die het maken van investeringen interessanter kunnen maken

Scott van Ede

Leave a Comment