Image default
Eigen bedrijf Financieel Ondernemen Tech Tips

6 tips om te besparen op zakelijk mobiel bellen

Zakelijk mobiel bellen is een van die zaken die je op orde moet en wilt hebben als ondernemer. Je wil bereikbaar zijn voor je klanten, kunnen communiceren met personeel of collega’s en je wilt altijd en overal op de hoogte kunnen blijven. Ook is het prettig om je zakelijk leven naast je neer te kunnen leggen wanneer het privétijd is of zou moeten zijn. Daarvoor moet je dus kosten maken: je hebt een telefoonabonnement nodig en een smartphone voor zakelijke doeleinden. Soms is de nood echter aan de man en zoek je manieren om te besparen. Wij zetten een aantal tips op een rijtje voor besparen op de ‘inkoop’ van zakelijk mobiel bellen.

Ga voor een betaalbare smartphone

Alleen omdat je een smartphone nodig hebt, wil natuurlijk niet zeggen dat je ook meteen de duurste smartphone nodig hebt. Natuurlijk zijn nieuwe high-end smartphones erg aantrekkelijk, maar voor zakelijk gebruik moet een telefoon voor functioneel en ondersteunend zijn. Dat betekent dat hij een beetje vlot moet zijn en je er fatsoenlijk op moet kunnen videobellen, maar voor flashy vakantievideo’s of zware games hoeft je zakelijke smartphone niet per se geschikt te zijn. Kies daarom voor een betaalbaarder mid-range toestel. Als alternatief kun je ook een wat ouder high-end toestel kopen dat inmiddels flink in prijs gezakt is. Ook kun je kiezen voor relatief hoogwaardige smartphones van een goede Chinese aanbieders als Xiamoi of Oppo. Daarnaast is er ook nog de optie van een refurbished telefoon. Dat is een opgelapt tweedehands toestel. Kijk wel even of deze daadwerkelijk goedkoper is dan de huidige nieuwprijs van het toestel.

Koop je toestel los van een telefoonabonnement

Natuurlijk is het makkelijk om een nieuw toestel in combinatie met een nieuw telefoonabonnement te nemen. Dat is lekker overzichtelijk, maar niet per se goedkoop. Hoewel het voelt als een goede deal omdat je de telefoon afbetaalt bij je maandelijkse abonnementskosten, betaal je doorgaans niet de goedkoopst mogelijke prijs voor het toestel in kwestie, en ook niet voor je belbundel. Het loont om de gewenste smartphone eens op te zoeken op vergelijkingswebsites als Beslist en Kieskeurig. De kans is groot dat je ze een goedkopere aanbieder vindt waarbij je het toestel los van een abonnement kunt kopen. Je kunt er dan waarschijnlijk ook nog eens een goedkoper telefoonabonnement bij vinden.

Kies een Sim Only-provider

Zoals we al aanstipten, is de kans groot dat ook je belbundel goedkoper kan dan bij een aanbieder die een abonnement in combinatie met een toestel aanbiedt. Sim Only-aanbieders zijn goedkopere aanbieders die gebruik maken het netwerk van een van de grote aanbieders, en dus ook gewoon goede diensten kunnen leveren, maar wel voor minder geld. Zo kun je bijvoorbeeld besparen met Sim Only zakelijk van Simyo.

Besparen op mobiel zakelijk bellen

Overweeg of prepaid iets voor jou is

Je hoeft natuurlijk niet per se een telefoonabonnement af te sluiten om bereikbaar te zijn en te kunnen bellen en internetten. Er is immers ook nog de optie van prepaid. Het verschil tussen Sim Only en prepaid is dat je bij prepaid een tegoed koopt waar je langer mee kunt doen, terwijl je bij Sim Only een bundel voor een bepaald tegoed per maand waarbij het tegoed dat niet opgebruikt wordt komt te vervallen. Wel kun je doorgaans bij een Sim Only-abonnement je bundel tussentijds aanpassen als blijkt dat je toch meer of minder bel- en internettegoed nodig hebt dan je in eerste instantie dacht. Het nadeel van prepaid is dat je altijd zelf tegoed moet blijven toevoegen om te kunnen blijven bellen en internetten.

Langdurige abonnementen zijn relatief goedkoper

Prepaid is niet voor iedereen de meest passende keuze. Ga je toch voor een abonnement met een belbundel, dan kom je voor de keuze te staan of je je abonnement maandelijks wilt verlengen, of een contract voor één of twee jaar wilt afsluiten. Hoe langer de contractduur, des te goedkoper je relatief gezien uit bent doorgaans. Weet je zeker dat je voorlopig gebruik blijft maken van je zakelijke nummer, kies dan voor een langere contractduur.

Niet verlengen maar rondshoppen

Blijf niet altijd zomaar bij je huidige telefoonprovider. Het kan immers zo zijn dat wanneer je contract afgelopen is, je ergens anders goedkoper terecht kunt. Je bent een dief van eigen portemonnee als je dan trouw blijft aan je provider. Wellicht kun je hier ook mee schermen om een goede aanbieding van je huidige provider te krijgen.

Related posts

De problemen bij veranderingen in organisaties

Mathijs

Wat kun je doen om het hoofd koel te houden op een warme dag op kantoor?

Dion

5 tips voor het ontwerpen en laten drukken van je eigen stickers

Danny Bijl

Leave a Comment