Image default
Eigen bedrijf Lifestyle Personeel Tips

6 tips voor het aanschaffen van de juiste werkkleding

Als ondernemer heb je in bepaalde sectoren en branches specifieke werkkleding nodig. Maar hoe kies je nu werkkleding die geschikt is voor jouw branche en waar moet je op letten? We geven je een aantal praktische tips.

1. Kies voor kwaliteit

Werkkleding is niet iets waar je op wilt besparen. Werkkleding van lage kwaliteit gaat minder lang mee en kan daarnaast zelfs gevaar opleveren voor je medewerkers. Investeer dus altijd in werkkleding van hoge kwaliteit van gespecialiseerde aanbieders. Zo weet je zeker dat je medewerkers veilig te werk kunnen gaan en bespaar je onnodige kosten in de toekomst.

2. Bepaal de juiste items

Hoewel een polo met logo van de onderneming erg handig is (en daarnaast leuk om te geven), kunnen andere items vaak meer tot hun recht komen binnen bepaalde beroepen. Zo zullen kwalitatieve werkjassen meer bescherming bieden dan de bedrukte polo’s, en zijn ze daarnaast ook nog eens weerbestendig en dus tijdens alle seizoenen te dragen.

3. Kies het juiste stof

Kijk niet alleen naar de uitstraling van de werkkleding maar ook naar de stofkwaliteit. Omdat werkkleding zo intensief gebruikt wordt (onder soms zware omstandigheden) is het belangrijk dat het aan hoge eisen voldoet. Zo moet het lang mee gaan, mag het niet krimpen of verkleuren en moet het ook makkelijk te onderhouden zijn. Kies dus voor stoffen als polyester en katoen.

4. Kijk naar de maten

Kijk naar de maten werkkleding

Je kunt niet alle medewerkers de juiste werkkleding bieden wanneer je voor een enkel model kiest. Om toch een variatie in pasvormen aan te kunnen schaffen is het belangrijk om op zoek te gaan naar een leverancier die verschillende pasvormen (denk aan slim fit, regular fit etc) aanbiedt. Zo groeit het bereik van de kleding en zullen je werknemers zich sneller op hun gemak voelen; ook wanneer de kleding net iets ruimer valt.

5. Vergeet de branding niet

De juiste werkkleding is niet alleen praktisch en functioneel maar zorgt ook voor een professionele uitstraling en promotie van je onderneming. Het kiezen van de juiste kleding draagt dus bij aan de uiteindelijke uitstraling van je merk en onderneming. Door al je kledingstukken van een logo te voorzien creëer je uniformiteit en zorg je voor die gewenste professionele uitstraling.

6. Geef werknemers inbreng

Vergeet je werknemers niet te vragen naar hun wensen en behoeften wanneer het om werkkleding gaat. Zij voeren de taken dagelijks uit en weten dus precies wat ze missen of wat ze juist niet nodig hebben. Op deze manier ga je effectiever te werk in het maken van je keuze en vergroot je de kans op tevredenheid binnen je team.

Related posts

Linkbuilding bureau inschakelen? 5 redenen waarom jij dat moet doen

Danny Bijl

Maak het persoonlijk met gepersonaliseerde glazen

Danny Bijl

Lokaal ondernemen op internet

Danny

Leave a Comment