Image default
Beurzen Finance Financieel Geld Tips Vastgoed

Beleggen in vastgoed: 7 dingen die je moet weten

In tijden dat je spaarboekje zo goed als niets meer oplevert zijn mensen op zoek naar alternatieve mogelijkheden om hun spaargeld in te beleggen. ‘Vastgoed is altijd een goede investering’ is een vaak gehoord cliché. Maar is dat wel zo? Hier zijn alvast zeven zaken waar je moet op letten als je van plan bent te beleggen in vastgoed.

1. Met succes investeren betekent verhuren

Een huis kopen en er niets mee doen is niet de meest opbrengende investering. Het lijkt dus niet meer dan logisch dat je zoekt naar manieren waarmee er wat geld in het laadje komt wanneer je investeert in een huis. Je vastgoed gaan verhuren kan je heel wat geld opbrengen als je het goed aanpakt. Hierbij dien je jezelf de vraag te stellen wat de verwachte huurprijs en dus opbrengst kan zijn, nu en in de toekomst.

2. Geld verdienen door middel van kapitaalopbouw

Kopen en verkopen is ook een manier om succesvol geld te verdienen met vastgoed. Hierbij is het een kwestie van goed kunnen inschatten hoeveel een mogelijk pand in de (nabije) toekomst waard zal zijn. Veel mensen twijfelen hierbij te lang maar een pand die later veel meer geld waard zal zijn mag je gerust iets te duur aankopen. Vergeet niet dat woningen de dag van vandaag tot twintig keer duurder zijn dan vroeger.

3. Geld verdienen met ‘hefboom’

Het is altijd interessanter om vastgoed aan te kopen met het geld van een andere investeerder. In de meeste gevallen gaat dit om een bank die je een hypothecaire lening aanbiedt. Stel je koopt een huis met eigen middelen van 100.000 euro en de waarde stijgt 5%, dan heb je 5000 euro winst. Had je de woning met slechts 10000 euro eigen middelen betaald en de rest via een lening, dan had je met die 5000 euro maar liefst 50% van je investeringskapitaal teruggewonnen.

4. Meerwaarde creëren

Met de meeste investeringen of beleggingen heb je geen invloed op het creëren van een meerwaarde. Bij het investeren in vastgoed heb je dat wel. Je hebt namelijk zelf de huurprijs in de hand. Of je kan het vastgoed doen stijgen in waarde door renovaties.

5. Geld verdienen door belastingvoordeel

Wanneer je investeert in vastgoed doe je er goed aan dit met je privémiddelen te doen. Als particulier word je immers niet belast op de inkomsten van je huur, noch betaal belasting op de verkoopprijs.

6. Houd rekening met de risico’s

Investeren betekent risico nemen. Dat is niet alleen op de beurs het geval maar geldt ook voor het investeren in vastgoed. Wat als de huurders wanbetalers zijn? Of wat als je heel wat kosten te verwerken krijgt? Het is daarom aan te raden te investeren in kleine woningen. Deze zijn makkelijk betaalbaar voor kleine gezinnen of zelfs alleenstaanden. Deze markt is een heel stuk groter dan het verhuren van grote panden met een heel hoge huurprijs.

7. Leegstand

Je hebt natuurlijk niet de garantie dat het vastgoed waarin je geïnvesteerd hebt altijd verhuurd is. Staat het leeg dan verdien je er uiteraard ook niets aan. De vraag naar woningen stijgt echter enorm de laatste maanden waardoor je hier waarschijnlijk niet bang voor hoeft te zijn.

Wanneer je je goed informeert en niet overhaast te werk gaat kan het beleggen in vastgoed een beter alternatief zijn voor het niet opbrengende spaarboekje.

Related posts

Praktische tips om je werkplek coronaproof te maken

Danny Bijl

7 tips voor een (nog) succesvollere onderneming

Danny

10 ideeën om je personeel te verrassen

Danny

Leave a Comment