Image default
Tips

Het rijbewijs halen, hoe pak je het aan?

Het halen van je rijbewijs kan soms best lastig zijn. Er zijn veel verschillende punten waar je rekening mee moet houden. Uiteindelijk wil je gewoon met je auto veilig de weg op kunnen. In dit artikel lees je hoe je een plan kunt maken om zo snel en makkelijk mogelijk je rijbewijs te kunnen halen.

1: Oriënteren

Vraag jezelf de volgende punten af:

  • Wil ik een goedkope rijschool?
  • Wat is het maximale budget?
  • Wil ik een rijschool met kwaliteit?
  • Wil ik een rijschool met een bepaald type auto?
  • Hoe zit het met het slagingspercentage van de rijschool?
  • Zoek ik een rijschool die ook in de avond en in het weekend les geeft?
  • Hoe vaak kan ik achter elkaar lessen nemen bij de rijschool?

2: Rijscholen vergelijken

Iedereen wilt natuurlijk waar voor zijn/haar geld. Daarom is het belangrijk om de prijs-kwaliteitsverhouding goed in de gaten te houden. Zoek je bijvoorbeeld een rijschool in Utrecht? Ga dan op internet verschillende rijscholen met elkaar vergelijken. Hierdoor maak je je keuze veel makkelijker. Let hierbij goed op het slagingspercentage. Hoe hoger het slagingspercentage des te meer leerlingen het praktijkexamen halen. Dit geeft aan dat het waarschijnlijk een goede rijschool is die op de juiste manier les geeft (anders zouden de leerlingen niet slagen voor het praktijkexamen). Tip: Let vooral op het slagingspercentage bij de goedkopere rijscholen. Goedkoop kan duurkoop worden.

3: Planning van je lessen

Probeer je lessen zo veel mogelijk achter elkaar te plannen. Zo creëer je ritme en zorg je ervoor dat niet alle kennis en skills gaan verwateren. Wel zo handig als je je rijbewijs zo snel mogelijk wilt halen.

4: Het plannen van je examen

Een voordeel is dat het plannen van je praktijkexamen, altijd in overleg met jou gaat. Als dat niet ter sprake komt, breng het dan zelf ter sprake. Een ochtend- of avondspits is meestal niet zo handig om af te rijden omdat het erg hectisch kan zijn. Probeer je examen ook niet in een drukke periode te plannen. Je mentale toestand heeft altijd invloed op je rijkunsten en daar heb je helaas geen controle over. Die hier dus je voordeel mee.

En dan begint het, je rij examen!

5: Voorbereiding

Zorg voor een goede voorbereiding. Let erop dat je fijne schoenen aantrekt zodat er niks misgaat bij het koppelen of remmen. Neem desnoods ook nog een keer het theorieboekje globaal door. Hoe zat het nu ook alweer met voorrangssituaties?

6: Zelfverzekerd rijden

Op een rij examinator kom je zelfverzekerd over als je initiatief neemt in het verkeer. Rij dus bewust en probeer ervoor te zorgen dat je examinator zich veilig voelt in de auto. Kijk ver vooruit, anticipeer zo vroeg mogelijk op elke situatie en zorg dat je besluitvaardig bent.

7: Een laatste tip

Zorg ervoor dat je naar de wc gaat voordat je begint aan je examen. Eet ook een banaan, die zorgt voor energie en is ook nog eens gezond. Kortom, zorg ervoor dat alle neven factoren niet voor een belemmering zorgen tijdens het examen.

Heel veel succes! Je kunt het!

Related posts

Bedrijfsauto aanschaffen: 5 tips

Danny

8 tips om een betere ondernemer te worden

Dion

Investeren in woningen: hier op te letten

Dion

Leave a Comment