Image default
Personeel

Complimenten geven op kantoor, ben jij er goed in?

Door een compliment te geven aan een collega, laat je zien dat je betrokken en oprecht geïnteresseerd bent. Met een compliment toon je aan dat je jouw collega letterlijk ziet. Je kunt complimenten geven over de werkzaamheden en prestaties, over de werkhouding of over de toegevoegde waarde die deze persoon levert. Maar misschien ben je niet zo complimenteus aangelegd, dan is het geven van deze positieve boodschap zeker in het begin even wennen en een opgave. Complimenten geven en ontvangen klinkt namelijk erg toegankelijk en makkelijk, maar zo eenvoudig is het niet. In dit artikel delen we graag handige tips om meer complimenten te geven, want ze bevorderen de sfeer, geven een motivatieboost en ze vergroten het werkplezier!

Complimenten geven aan elkaar

Hoe fijn is het om te horen te krijgen dat je jouw werk goed uitvoert? Dat jouw werkhouding naar wens is en dat je als collega daadwerkelijk het verschil maakt voor elkaar en het team? Dan voel je het vertrouwen en heb je zin om deze lijn vast te houden! Precies dat gevoel zorgt ervoor dat je je als collega meer gewaardeerd mag voelen en daar kunnen complimenten een bijdrage aan leveren. Het is echt fijn om te weten dat je op je plek zit en dat je goed bent zoals je bent. Als complimenten uitblijven, kan er onzekerheid ontstaan of het werk wel op de gewenste manier wordt opgeleverd. Met deze positieve boodschap maak je elkaar blij, het is toch super om te zien dat de ander er zo van op kan bloeien? En dat hoeft echt niet alleen tijdens een beoordelingsgesprek, het gaat juist om het dagelijkse. Zo maak je het werk voor elkaar nog leuker! Het belangrijkste bij het geven van een compliment is dat het oprecht is. Niet verzonnen en dus nep, maar vanuit het hart en puur. Alleen dan kan het anderen echt raken.

Complimenten in ontvangst nemen

Als je wordt gecomplimenteerd over je werk, dan is het heel makkelijk om het compliment weg te wuiven alsof het niets is. Of je kaatst direct een ander compliment terug. Maar geniet nou eens van het moment! Laat tot je doordringen dat de ander er moeite en tijd in heeft gestoken om je oprecht deze fijne woorden mee te geven. Door de collega te bedanken geef je hem of haar ook het vertrouwen dat het gewaardeerd werd door jou en hou je er allebei een prettig gevoel aan over. Geniet van het ontvangen en geven van deze mooie boodschappen en vergroot voor elkaar het werkplezier.

Related posts

Als zzp`er personeel aannemen

Mathijs

De beste stalling voor het vervoermiddel

Danny

De prestatiebonus voor medewerkers: een verstandige vorm van stimulans of niet?

Dion

Leave a Comment