Image default
Carrière Personeel

De impact van remote werken op recruitment

Remote werken is een explosief groeiende trend in de moderne arbeidsmarkt. Het stelt werknemers in staat om flexibeler te werken en werk en privéleven beter te combineren. Ook voor recruitment heeft deze wereldwijde trend veel gevolgen, zowel positief als negatief.

Meer recruitmogelijkheden

Aan de ene kant heeft remote werken de wervingspool voor organisaties enorm vergroot. Bedrijven kunnen nu op zoek gaan naar talent van over de hele wereld, zonder geografische beperkingen. Dit opent de deur voor meer diversiteit en inclusie op de werkplek, en biedt organisaties toegang tot een veel groter talentenbestand dan voorheen. Internationaal werven biedt bedrijven meer wereldwijde uitbreidingsmogelijkheden, door de verbreding van het marktinzicht liggen er veel meer kansen voor het oprapen met werknemers die verspreid zijn over verschillende geografische gebieden. Voor employer branding biedt het de kans voor een organisatie om zich te positioneren als internationale werkgever, wat een positievere perceptie van het merk kan opleveren. Bedrijven bouwen zo naamsbekendheid op in nieuwe gebieden en geven een positieve impuls aan hun reputatie.

Complexere werkwijze

Aan de andere kant heeft remote werken het wervingsproces voor recruiters complexer gemaakt. Het is ingewikkelder geworden om persoonlijke verbindingen te maken en de cultuur van de organisatie goed over te brengen op potentiële kandidaten. Daarnaast is het moeilijker geworden om kandidaten op een gestructureerde manier te interviewen en te beoordelen, omdat dit nu vaak op afstand gebeurt. Bedrijven moeten daardoor meer tijd en middelen investeren in het ontwikkelen van een effectief en efficiënt digitaal wervingsproces om te kunnen concurreren om toptalent. HR-professionals moeten verder rekening houden met de arbeidsvoorwaarden en de specifieke regelgeving voor werknemers die op afstand werken, zoals bijvoorbeeld het beheren van werkuren en het leveren van de benodigde apparatuur en tools voor remote werknemers om hun werk efficiënt en effectief uit te kunnen voeren.

Recruiters kunnen ook remote werken

Recruiters kunnen ook remote werken

Met al deze internationale ontwikkelingen is het voor recruiters zelf vaak ook interessant om remote te gaan werken. Recruiters die in staat zijn om remote te werken, hebben toegang tot een groter aantal potentiële kandidaten en klanten, wat kan leiden tot een grotere vraag naar hun diensten. Als gevolg hiervan kunnen ze meer verdienen met hun expertise om meer topkandidaten aan te kunnen trekken voor werkgevers. Het salaris recruiter is uiteraard afhankelijk van veel verschillende factoren, maar remote werken kan hier zeker invloed op hebben.

Remote werken heeft het wervingsproces in de afgelopen jaren zeker uitgebreid en bedrijven toegang gegeven tot een groter talentenbestand. Het brengt daarnaast ook uitdagingen met zich mee, die organisaties moeten overwinnen om de beste kandidaten aan te trekken en te behouden.

Related posts

Executive search naar kennis, ervaring en leiderschapskwaliteiten

Danny Bijl

Sfeer op kantoor creëren

Danny

3 creatieve bedrijfsuitjes voor het najaar

Danny

Leave a Comment