Image default
Carrière Tips

De optimale voorbereiding op een Leeuwendaal assessment

Ben je bezig met solliciteren? En moet je binnenkort een assessment maken? Met een assessment wordt er beoordeeld of de sollicitant geschikt is voor een bepaalde functie. Het is dan ook belangrijk om je hier goed op voor te bereiden. Door te oefenen met het maken van assessments, zorg jij ervoor dat je optimaal voorbereid de selectieprocedure ingaat. In dit artikel lees je alles over dit assessment, zodat je weet wat je te wachten staat!

Wat is het assessment van Leeuwendaal?

Met het assessment van bureau Leeuwendaal worden de algemene cognitieve capaciteiten van de kandidaat beoordeeld. Dit brede adviesbureau richt zich op de overheid, het onderwijs en de zorg. Leeuwendaal biedt door middel van cursussen, trainingen, adviestrajecten en assessments een diverse dienstverlening aan. Het assessment van dit adviesbureau is een beoordelingsprogramma dat regelmatig wordt ingezet door verschillende grote bedrijven, zoals onder andere het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het traineeship van dit bureau zelf. Aan de hand van de uitslag van het assessment wordt er een advies – met een uitgebreide onderbouwing – gegeven over de geschiktheid van de sollicitant voor de desbetreffende functie.

Wat kun je verwachten bij dit assessment?

Leeuwendaal assessment

Het assessment bestaat doorgaans uit verschillende onderdelen, zowel online als offline. Voor het assessment van dit adviesbureau wordt er gebruik gemaakt van de Q1000 test van Eelloo (voorheen Meurs HRM). Tijdens het assessment worden de verbale, cijfermatige en figurale cognitieve capaciteiten van de kandidaat getest aan de hand van figuurreeksen, diagrammen, cijferreeksen en analogieën

Met de (bewegende) figuurreeksen wordt het logisch of abstract redeneren getest. Het doel hiervan is om de onderliggende systematiek van de reeksen te ontdekken en hier een patroon in te herkennen. De diagrammen zijn bedoeld om het abstract redeneren van de kandidaat te testen. De kandidaat moet de samenhang tussen verschillende verzamelingen van begrippen door middel van een afbeelding kunnen aangeven. Cijferreeksen zijn voor veel sollicitanten een bekend fenomeen. Hiermee wordt het numeriek redeneren getest. De kandidaat wordt uitgedaagd om de wetmatigheid van de cijferreeksen te ontdekken. Aan de hand van een analogie wordt de capaciteit van het verbaal redeneren getest. De kandidaat moet de overeenkomsten tussen paren van begrippen kunnen aantonen. Je moet als het ware de analogie tussen twee sets woorden ontdekken.

Hoe bereid je je het beste voor op het Leeuwendaal assessment?

Het assessment speelt een belangrijke rol tijdens het selectieproces. Als je de test niet haalt, dan is de sollicitatieprocedure in de meeste gevallen direct over. Bovendien kan het zo zijn dat je enkele jaren niet meer bij het betreffende bedrijf mag solliciteren. Het is gebleken dat sollicitanten die geoefend een assessment maken een betere score halen dan hun ongeoefende medekandidaten. Voordat je een assessment gaat maken, is het daarom van belang om je goed voor te bereiden. Maar hoe doe je dit het beste? 

Je voorbereiden op een assessment begint met een oefenpakket. De oefenpakketten van Hellotest zijn speciaal ontwikkeld voor het specifieke assessment van een bepaald bedrijf. Wil je je thuis voorbereiden op het assessment van dit adviesbureau? Door middel van de oefenvragen en lesstof uit het oefenpakket kun je thuis oefenen en je optimaal voorbereiden op het assessment. Een betere voorbereiding is er niet! 

Related posts

Je netwerk ordenen doe je zo

Danny Bijl

Aanstekers met logo en andere goede tips voor promotiemateriaal voor jouw bedrijf

Dion

6 aandachtspunten voor een fietsenstalling bij je bedrijfspand

Dion

Leave a Comment