Image default
Branches Carrière Eigen bedrijf Marketing Ondernemen Strategie Tips

Een eigen bedrijf starten? Deze skills zou je moeten hebben

Loop je al een tijdje rond met het idee om een eigen bedrijf te starten? Waar wacht je nog op? Natuurlijk is het een spannende stap om daadwerkelijk te beginnen, vooral aan de start van je onderneming komt er veel op je af. Op het gebied van administratie, organisatie, werving en ontwikkeling; gelukkig geeft het energie om voor een vliegende start te zorgen! Voordat je echt begint, is het handig om te ontdekken of je wel echt een ondernemer bent. Deze eigenschappen zou je moeten hebben om succesvol te zijn als ondernemer. Lees je mee?

Hoe ondernemend ben jij?

Allereerst hopen we dat je ongelooflijk enthousiast bent. Ben je ook een doorzetter? Dan ben je alvast geslaagd voor deze twee eigenschappen als ondernemer. Je hebt het echt nodig om optimistisch en vol passie en plezier aan het werk te gaan. Zeker in het begin moet je relatief veel tijd (maar wellicht ook geld en energie) investeren om jouw bedrijf daadwerkelijk van de grond te krijgen. Dat gaat misschien ook wel met vallen en opstaan, waardoor je over doorzettingsvermogen en vertrouwen moet beschikken. Vertrouwen in jezelf, jouw idee en de producten/diensten die je levert. Beschik je ook over een flink portie aan lef en moed? Het starten van een onderneming brengt misschien risico’s met zich mee en heeft gevolgen. Je moet het maar durven om te beginnen, verzamel al je moed en ga ervoor! Maak van je dromen werkelijkheid!

Leergierig en nieuwsgierig

Ben je altijd aan het kijken hoe je persoonlijke groei kunt realiseren en hoe je boven jezelf uit kunt stijgen? Yes, dan ben je echt een ondernemer. Met jouw nieuwsgierige blik blijf je altijd openstaan voor kansen en mogelijkheden die je vervolgens met beide handen aanpakt. Daardoor groei je niet alleen als mens, maar ook als bedrijf! Ontwikkelen en op de hoogte blijven van de laatste trends is essentieel voor een ondernemer. De ene branche verandert sneller dan de andere, maar zorg dat je altijd recente kennis paraat hebt.

Resultaatgericht én klantgericht

Streef je ook altijd naar het neerzetten van het beste resultaat? Dan heb je als ondernemer een streepje voor. Zorg dat perfectie niet je valkuil gaat worden, want dat is natuurlijk een ander uiterste. Geniet van de prestaties die je neerzet en hou altijd oog voor de klant. Tevreden klanten zorgen namelijk niet alleen voor jouw omzet, maar ook voor positieve reviews. Blije klanten kan je zien als de goedkoopste manier van marketing. Zij zorgen voor verspreiding van tevreden ervaringen dankzij jouw onderneming,  waardoor je nieuwe potentiële klanten aan kunt trekken. Een win-win situatie!

Ambitieus

Leg je de lat hoog en wil je graag het beste neerzetten voor jezelf en de klant? Dan is dat een mooie eigenschap die je zeker moet koesteren. Met deze ambities schop je het als ondernemer een stuk verder dan iemand met de intentie om het te ‘proberen’. Je gaat ervoor en door jouw ambitieuze instelling boek je eerder succes. Geniet van de vliegende start van jouw onderneming!

Related posts

Digitale werkbon, wat is het en hoe helpt het mijn onderneming?

Danny

Zo wordt jouw volgende aangifte een feestje

Danny Bijl

Krijg de gunfactor tijdens een sollicitatiegesprek

Danny Bijl

Leave a Comment