Image default
Eigen bedrijf ICT Ondernemen Tech Tips

Een eigen bedrijf? Zorg dat je data altijd goed opgeslagen en veilig is!

Als ondernemer heb je altijd veel te doen, dat weten we. Van e-mails beantwoorden tot facturen betalen en versturen en bellen met klanten, jouw dag zit vast goed gevuld. Toch vragen we graag even jouw aandacht voor een heel belangrijk onderwerp: jouw data. Data is immers online goud; het is ontzettend belangrijk en je kunt er jouw bedrijf mee laten groeien, als je bijvoorbeeld weet welke doelgroepen het meest kopen of welke pagina’s het beste converteren. Daarom is het belangrijk om deze data goed te beveiligen. Als je gehackt wordt, kun je  bovendien een grote boete krijgen van de GDPR als persoonsgegevens van jouw klanten gelekt worden. Zorg er dus altijd voor dat jouw data goed beveiligd is. Wij geven je graag meer informatie over hoe je dit kunt doen.

1. Zorg voor een goede datacenter infrastructuur

Om jouw data goed te bewaren, heb je een goede IT infrastructuur nodig. Je wilt immers niet dat één crash ervoor kan zorgen dat je alles kwijt raakt…  Een IT partner kan je helpen met een infrastructuur opbouwen die handig te gebruiken is én back-ups heeft. Stel dat er een brand is, of een overstroming en jouw IT infrastructuur gaat kapot, dan wil je uiteraard dat alles nog ergens anders opgeslagen staat, zodat je zo snel mogelijk weer aan het werk kunt.

2. Sla data op in de cloud i.p.v. op hardware

Sla data op in de cloud i.p.v. op hardware

Once upon a time, sloeg iedereen documenten op op zijn of haar computer of laptop. Hierdoor waren er ineens verschillende versies van één document, waardoor het moeilijk te zien was wat de meest recente info was. Bovendien is dit een security risk; als iemands laptop bijvoorbeeld werd gestolen, stond al die data gewoon op de hardware. 

Door data in de cloud te zetten, heeft iedereen altijd en overal toegang tot de juiste documenten, datasets en programma’s. De cloud kan bovendien ook zwaar beveiligd worden. Er zijn verschillende cloud oplossingen, dus kijk zeker wat de beste is voor jouw bedrijf. 

3. Beveilig jouw netwerk

Zoals eerder vermeld, is data goud waard. Je wilt dus niet dat uw gevoelige bedrijfsdata of persoonlijke informatie van jouw klanten in de verkeerde handen terecht komt. Daarom is het belangrijk om alles goed te beschermen. Train jouw medewerkers op het herkennen van phishing en werk samen met een network security partner die jouw systemen monitort en problemen vroegtijdig herkent. Je wilt immers niet op de voorpagina van de krant terecht komen… omdat je een monsterboete heb gekregen van de GDPR na een hack. Gebruik dus zeker altijd een modern en proactief antivirussysteem van een vertrouwde partner. 

Related posts

De belangrijkste verschillen in voordelen tussen SEO en SEA

Danny Bijl

4 tips om slimmer om te gaan met de groene energie in jouw bedrijf

Danny

Sta je onder druk? 5 tips om hier mee om te gaan

Mathijs

Leave a Comment