Image default
Personeel

Een goede ochtendroutine voor jouw werkdag

Hoe ziet jouw ideale werkdag eruit? Nog voordat je jouw werkdag begint, heb jij de juiste toon en stemming al gezet voor die dag. Hoe sta je op en met welk gevoel ga je naar je werk toe? Kies je ervoor om de dag te beginnen met een energiek ontbijt en haal je voldoening en plezier uit je werk? Allemaal keuzes die je maakt, nog voordat jouw werkdag van start gaat. Door een goede ochtendroutine te hanteren, optimaliseer je jouw werkdag en werk je naar een ideale tijd toe. Je kunt het!

Met welke gedachte sta jij op?

Terwijl je in bed ligt, gaan er vast allerlei gedachtes door je hoofd heen. Misschien wil je nog een keertje snoozen of je nog een keer in bed omdraaien. Maar stel je dan niet jouw fijne dag extra uit? Ontdek hoe je ervoor kunt zorgen dat je met een energieker gevoel op mag staan. De juiste mindset kan daaraan bijdragen. Zo is het al een heel verschil of je bedenkt dat het ‘een goede dag gaat worden waarin je gaat vertrouwen op jouw kennis en kunde’ of dat je nonchalant opstaat en ‘kijkt waar het schip strandt’. Gedachtes hebben veel impact op jouw dag, dus ook op jouw werkdag. Kies de gedachtes uit die passen bij hoe jij in het leven wilt staan, zodat er veel goeds op jouw (carrière)pad mag komen.

Verzorg en verwen jezelf

Je gaat een intensieve werkdag tegemoet waarin je scherp, geconcentreerd en met focus aan de slag gaat. Om tot die prestaties te komen, is het fijn om jezelf goed te verzorgen en te verwennen. Neem de moeite en tijd om goed te ontbijten, zorg voor de juiste hygiëne en fijne producten waarmee je in aanraking mag komen. Zo geef je jezelf de aandacht en tijd om op te laden en energieker de dag te starten. Misschien vind je het fijn om voor jouw werkdag nog even te bewegen en te sporten of moet je de kids naar de opvang en school brengen; maak er een fijn moment van waarbij je zowel lichamelijk als fysiek de dag mag beginnen in rust en met energie. Die kracht heb je gedurende de dag nodig!

Structuur geeft rust

Door een ochtendroutine te kiezen, hoef je hier niet over na te denken en kan je echt rustig wakker worden. Je staat niet direct AAN, dat sta je de rest van de dag waarschijnlijk al en dat is intensief genoeg. De dag is pas net begonnen, maak er een fijn begin van zodat je daar de rest van de dag de vruchten van kunt plukken.

Related posts

Urenadministratie: durf jij eerlijk naar jezelf te kijken?

Danny

Goed samenwerken aan een project

Dagmar

Mogelijkheden voor een medische keuring

Danny

Leave a Comment