Image default
Finance Financieel ICT Tech Vastgoed

Waarom moet je als ondernemer naar de blockchain kijken?

Als ondernemer kom je constant voor keuzes te staan. Ga je investeren en inzetten op een uitbreiding? Trek je meer mensen aan of begin je juist een nieuwe afdeling om de efficiency te verhogen? Een van de onderwerpen die constant weer terug op tafel komt bij ondernemers is de blockchain. Grote multinationals, startups en zzp’ers komen ermee in aanraking. Waarom is de blockchain zo belangrijk en waarom moet je als ondernemer de ontwikkelingen in de gaten houden?

Startende ondernemers trekken sneller geld aan

Vergeet de banken, zet een streep door crowdfunding en houd je spaargeld nog even waar het nu ligt. Een eigen bedrijf starten zonder geld wordt namelijk veel makkelijker dankzij de blockchain. Tal van ontwikkelaars hebben platformen opgericht waar startende ondernemers kapitaal kunnen werven. Ook is het werven van fondsen door middel van cryptovaluta veel makkelijker dan de nu gangbare methoden:

  • Heel de wereld kan investeren in jouw bedrijf;
  • De transactiekosten zijn laag óf er zijn geen transactiekosten;
  • Fondsen kunnen veel makkelijker beheerd worden in een online wallet.

Betrouwbaar platform voor veilig delen van data

Hoe groter een onderneming wordt, hoe meer gegevens er beschikbaar moeten zijn. Deze data moeten gedeeld kunnen worden met de personen die toegang moeten hebben tot de bestanden – en dat is een lastig (en vaak kostbaar) verhaal. Dankzij de blockchain is dit verleden tijd. Het opslaan van data is goedkoper en de veiligheid is vele malen hoger. Er kunnen namelijk alleen maar bestanden toegevoegd worden. Het verwijderen van bestanden is niet mogelijk. Dankzij een private key voor alle gebruikers bepaal je zelf wie toegang moet hebben tot data en wie niet.

Snelle en goedkopere internationale transacties

Onlangs werd Dash vijf jaar. Het is dé munt die zich bewezen heeft als alternatief voor internationale betalingen via de bank. Transacties worden gemiddeld binnen vijf seconden verwerkt en de kosten zijn minimaal. Internationale klanten of samenwerkingspartners aantrekken wordt daardoor een stuk aantrekkelijker.

Je kunt er alle kanten mee op

Weet je nog niet waarin je een bedrijf gaat starten? Maar wil je wel de deur open laten staan voor technologieën zoals de blockchain? Dan hoef je echt niet direct te kiezen voor de ICT-sector. Op dit moment wordt de blockchain gebruikt binnen de vastgoedmarkt, de entertainment business, sociale media en zelfs de zelfrijdende auto van de toekomst gaat naar alle waarschijnlijkheid de blockchaintoepassingen gebruiken. Concreet betekent dit dat je alle kanten op kunt met de blockchain. Als project voor investeerders, als investeerder zelf, als ontwikkelaar van applicaties of als ondernemer die de applicaties op de blockchain gebruikt. En lukt dat niet, dan kun je altijd nog betalingen in cryptovaluta accepteren om het je klanten en partners makkelijker te maken.

De blockchain: onmisbaar voor elke ondernemer

De blockchain breidt zich steeds verder uit. Betalingsmogelijkheden, applicaties en vermogen worden op deze manier beschikbaar voor ondernemers die hier bijzonder veel baat bij kunnen hebben. De internationale ondernemingen profiteren hier het meest van, maar ook de ondernemers die binnen de grenzen actief zijn, kunnen veel op de kosten besparen op deze manier.

Related posts

Hier moet je op letten bij de koop van een zakelijke smartphone

Danny

De voordelen van Computer-Telefonie Integratie voor bedrijven

Danny Bijl

7 tips voor een effectief crediteuren- en debiteurenbeheer

Dion

Leave a Comment