Image default
Carrière Juridisch Personeel Tips

Juridische hulp bij conflictoplossing

Ben je zzp’er en beland je in een zakelijk conflict? Dan is het prettig als je het conflict in je voordeel oplost én de kosten voor juridische bijstand verzekerd zijn. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je goed voorbereid.

Een zakelijk conflict: wat doe je dan?

Natuurlijk hoop je dat het jou niet overkomt. Maar je kunt een keer partij worden in een zakelijk conflict. Een incasso-, huurders- of vergunningenconflict bijvoorbeeld. Dan moet je beslissen: hoe ga ik dit aanpakken? Heb ik professionele hulp nodig? Wat gaat het oplossen van het conflict mij kosten?

Een advocaat inhuren is vaak duur

Een advocaat rekent al snel een uurtarief van € 200 of meer. Het oplossen van een conflict kan daardoor duur uitpakken. Dat kan zelfs reden zijn om het maar te laten voor wat het is en je verlies te accepteren. Zonde natuurlijk.

Bepaal zelf wat je wilt verzekeren

Bij de meeste rechtsbijstandverzekeringen kun je ervoor kiezen om bepaalde zaken wel of niet mee te verzekeren. Conflicten met overheden of hulp bij incasso bijvoorbeeld. Zo kun je ervoor zorgen dat je alleen het noodzakelijke verzekert en geen onnodige premie betaalt. Als zzp’er zonder bedrijfspand hoef je bijvoorbeeld geen geschillen over onroerend goed mee te verzekeren.

Niet betaalde rekeningen komen het vaakst voor

Gelukkig hebben de meeste zzp’ers een prima relatie met hun klanten. Maar het kan een keer anders lopen. Je klant betaalt niet. Ook niet nadat je hem daar in een gesprek een keer op gewezen hebt. Ook daarna neem je natuurlijk eerst de gebruikelijke stappen: je stuurt een of twee betalingsherinneringen en dan een aanmaning. Krijg je dan nog je geld niet, dan weet je dat alleen een advocaat of jurist je nog kan helpen.

Naast je aansprakelijkheidsverzekering

Als het goed is heb je je zakelijke aansprakelijkheidsverzekering meteen geregeld toen je ondernemer werd. Een rechtsbijstandverzekering is een prima aanvulling daarop. Veroorzaak jij schade bij een klant en claimt hij een bedrag bij jou? Dan maak je gebruik van je zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Claim jij in een geschil een bedrag bij een ander? Dan kun je je rechtsbijstandverzekering gebruiken om voor jouw belangen op te komen.

Laat je goed informeren voordat je je verzekert

Wil je een zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluiten? Laat je dan eerst goed informeren. Zodat je straks niet verrast of teleurgesteld wordt. Wat is wel en wat is niet verzekerd? Je kunt de verzekering niet gebruiken om een wet of regelgeving aan te vechten. Of bij een conflict dat al speelde voordat je de verzekering afsloot. Veel andere zaken zijn wel verzekerd. Komt het erop aan? Dan ben je met een zakelijke rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers verzekerd van rechtsbijstand bij een juridisch geschil.

Related posts

Tips voor het inrichten van een buitenwerkplek

Mathijs

Meer uit je bedrijfswinst halen doe je zo!

Danny Bijl

Negatieve stoorzender in je team: hoe ga je daarmee om?

Dion

Leave a Comment