Image default
Lifestyle Tips

Een kantoor bouwen in de tuin; dit heb je nodig

Ben jij het grootste gedeelte van je werkuren thuis aan het werk? Na de pandemie hebben veel bedrijven hun grote kantoren ingeruild voor een kleinere variant, waarbij werknemers eens per week langs mogen komen. Het is wel zo fijn als je een lekker thuiskantoor hebt, waar je al deze uren productief kunt besteden. Ben je voor jezelf aan het werk en werk je sowieso alleen maar vanuit huis? Ook dan is het noodzakelijk om een fijne werkplek te creëren voor jezelf. Heb je een ruimere tuin en zit je erover na te denken om een kantoor in je tuin te bouwen? Een ontzettend goed idee, dit heb je er allemaal voor nodig.

Een overdekte ruimte

Als eerste is het belangrijk om de juiste plek in de tuin te selecteren. Denk hierbij aan een tuinhuis, een overkapping of een berging. Het moet in ieder geval een plek zijn die overdekt en winddicht is, zodat je hier op de koude en regenachtige dagen ook gewoon kunt werken. Het liefste bouw je de berging of het tuinhuis volledig rondom je werkplek, zodat dit echt jouw productieve bubbel wordt.

Elektra en wifi

Een onderdeel wat vrij vanzelfsprekend is in je woning, maar niet per se in de tuin is de elektra. Om een goede werkplek te realiseren waarbij je zonder zorgen kunt werken is het nodig om een goede wifiverbinding te hebben en een plek om je computer aan te sluiten. Daarnaast is het ook wel fijn om wat verlichting of inbouwspotjes te hebben. Je wilt natuurlijk niet elke dag met je verlengsnoer naar buiten rennen, dat gaat op een gegeven moment enorm irriteren. Zorg ervoor dat je een wifiversterker van je woning naar je werkplek koppelt en dat je minstens één stekkerdoos hebt om je laptop aan te sluiten.

Een fijne zitplek

Een fijne zitplek

Een van de belangrijkste onderdelen van een fijn thuiskantoor is het hebben van een goede zitplek. Je hoeft in jouw tuinkantoor echt niet te settelen voor een oud bureau, want je kunt je tuinkantoor juist ontzettend modern en netjes inrichten. Zorg direct voor een fijne bureaustoel en een eventuele verhoging voor je laptop. Zo zit je de hele dag rechtop in een ergonomische houding. Tot slot maak je het nog een beetje gezellig met een sfeervolle inrichting en wat wandlampen, zodat je je hier helemaal thuis voelt.

Bergruimte

Nadat je klaar bent met werken is het wel zo fijn om de boel een beetje op te ruimen. Zo kun je prima een empty desk policy hanteren in je eigen kantoor. Zorg dat je een kast hebt of wat planken om de boel een beetje te organiseren. Dat werkt tijdens de werkdag trouwens ook een stuk fijner!

Related posts

Een kantoorruimte huren: hier moet je op letten

Danny

Manieren om je klanten extra service te bieden

Danny Bijl

Stimuleer je werknemers om te fietsen

Danny

Leave a Comment