Image default
Eigen bedrijf Ondernemen Tips

Eigen schildersbedrijf beginnen? Dit heb nodig!

Ben jij al voor een tijd aan het werk als schilder en lijkt het je tof om een eigen schildersbedrijf te beginnen? Dat is natuurlijk een ontzettend mooie uitdaging. Echter komt er wel een hoop bij kijken als je een eigen schildersbedrijf wilt beginnen. Je hebt namelijk van alles nodig en zal veel moeten regelen. Wat je allemaal nodig hebt als je een eigen schildersbedrijf gaat beginnen? Wij zetten het voor je op een rij!

Reclame

Als beginnend schilderbedrijf kan het natuurlijk lastig zijn om direct aan klanten te komen. Wat je daarom echt nodig hebt als je een eigen schildersbedrijf wilt beginnen, is reclame. Ten eerste is het goed om een logo en huisstijl te hebben waarmee je te werk gaat. Zodra je dit hebt, kun je beginnen met reclame maken. Een goede manier om reclame te maken voor jouw schildersbedrijf is door te adverteren. Dit kun je doen in lokale kranten of tijdschriften, maar het kan tegenwoordig ook heel slim zijn om te adverteren op sociale media. Hoe dan ook is reclame maken belangrijk om klanten te vinden voor jouw eigen bedrijf.

Bedrijfskleding

Als je professionaliteit wilt uitstralen met jouw schildersbedrijf, heb je uiteraard bedrijfskleding nodig. Dit heb je als schilder nodig omdat je werkt met vloeistoffen die ervoor kunnen zorgen dat jouw kleding vies wordt. Denk dan ook goed na over de kwaliteit van de bedrijfskleding die je kiest. Zorg ervoor dat deze bedrijfskleding comfortabel en praktisch is. Je dient er tenslotte veel in te werken, dus dan kun je er maar beter voor zorgen dat het goed zit. Naast het feit dat je bedrijfskleding nodig hebt omdat je met vloeistoffen werkt die jouw kleding vies kunnen maken, is bedrijfskleding natuurlijk ook een goede vorm van reclame voor jouw schildersbedrijf.  Je hebt namelijk vaak de mogelijkheid om bedrijfskleding te bedrukken met jouw bedrijfsnaam en logo.

Goed materiaal

Goed materiaal

Je kunt natuurlijk geen goede kwaliteit leveren aan je klanten zonder goed materiaal. Het is dan ook van groot belang dat je hierover beschikt. Zo dienen de kwaliteit van jouw verf en de kwasten heel hoog te zijn. Als je jouw eigen schildersbedrijf gaat beginnen, is het daarom verstandig om te zoeken naar goede leveranciers. Zorg ervoor dat je al het juiste gereedschap hebt om goed aan de slag te kunnen. Denk aan handgereedschap, maar er moet ook gedacht worden aan bijvoorbeeld schoonmaakspullen. Bereid jezelf goed voor en bekijk echt wat noodzakelijk is om jouw werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Wat in ieder geval goed van pas kan komen, is een emmer. Verpakkingsemmers zijn namelijk van groot belang om de vloeistoffen die je gebruikt veilig te verpakken en te transporteren. Door gebruik te maken van de juiste verpakkingsemmers ben je ervan verzekerd dat de vloeistoffen die je bezit veilig en stevig verpakt zitten.

Bedrijfsauto

Ook niet geheel onbelangrijk voor jouw schildersbedrijf: een bedrijfsauto. Het kan namelijk voorkomen dat je met jouw bedrijf door heel het land moet werken. Dit wordt vrij lastig als je geen bedrijfsauto hebt. Zorg er dan ook voor dat je deze in je bezit hebt. Een aanrader is om je bedrijfsauto te laten bedrukken met jouw bedrijfsnaam en logo. Zo maak je reclame terwijl je naar jouw klussen rijdt!

Kortom, er is best wat nodig als je jouw eigen schildersbedrijf wilt beginnen. Zorg er in ieder geval voor dat je bovenstaande dingen hebt geregeld. Hiermee kom je namelijk al een heel eind!

Related posts

Effectief vergaderen, 5 tips

Mathijs

Jekuntmijhuren.nl – Diederik Cluistra: Doe het goed, of doe het niet

Mathijs

Beleggen in vastgoed: 7 dingen die je moet weten

Danny

Leave a Comment