Image default
Financieel Ondernemen Tips

Extra korting op kantoorinterieur

De economie is het afgelopen halfjaar al flink aangetrokken en zal het komende jaar nog meer gaan aantrekken. Door de economische groei hebben ook bedrijven zelf meer te besteden. In het nieuwe jaar kan er daarom gedacht worden aan een nieuw kantoorinterieur.

Voordeel van nieuw kantoorinterieur

Een mooie kantoorinrichting geeft een onderscheidende uitstraling en karakter aan je bedrijf. Ook is het bewezen dat een divers ingerichte en kleurrijke ruimte de werkprestaties verbeteren. Een nieuw kantoorinterieur draagt niet alleen bij een betere uitstraling van het bedrijf, het kan ook nog eens voordelig zijn om geld uit te geven aan een nieuw kantoorinterieur.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Het klinkt misschien gek dat het voordelig kan zijn om geld uit te geven aan meubels. Maar door de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek kan een bedrijf bij een investering tussen de €2.301 en €312.176 aan bedrijfsmiddelen in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Kantoormeubelen vallen onder bedrijfsmiddelen en daarom is de KIA een zeer interessante aftrekpost.

Aftrek

Zo kan er bij een investering tussen de €2.301 en €56.192 bijvoorbeeld al 28% worden afgetrokken. En bij een investering tussen de €56.193 en €104.059 kan er al een bedrag van €15.734 worden afgetrokken. Bij een investering tussen de €104.060 en €312.176 ligt het iets ingewikkelder. De aftrek is hierbij €15.734 verminder met 7,56% van het deel van het investeringsbedrag boven de €104.049.

Het is dus zeker interessant om uit te zoeken of jouw bedrijf ook gebruik kan maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.

Related posts

Meer sfeer in je restaurant? 8 tips!

Danny

Aftersales en service als commercieel hulpmiddel

Mathijs

Komkommertijd: hoe kun je zomervakantie in je voordeel gebruiken als ondernemer?

Dion

Leave a Comment