Image default
Financieel Nieuws

Groei zakelijke dienstverlening houdt komend jaar aan

De crisis gaan we langzamerhand achter ons laten. Zo was vorige week in het nieuws te lezen dat het CPB positief gestemd is. Naast dit hoopvolle bericht is ook in 2016 al goed te merken geweest dat het beter gaat. In allerlei sectoren is duidelijk groei te zien geweest. Uiteraard is dit per branche verschillend maar over het geheel genomen gaat het overal wel de goede kant op.

In het nieuws: zakelijke dienstverlening blijft groeien

“Zakelijke dienstverleners kunnen positief vooruitkijken naar het nieuwe jaar. Volgens het Economisch Bureau van ING zal de sector net als dit jaar ook in 2017 meer werk krijgen. Daarbij rekent ING op een volumegroei van 3 procent.” Hiermee leidt Nu.nl een artikel in waarin we kunnen lezen dat naast de Bouwsector ook de zakelijke dienstverlening in de lift zit. Eerder deze maand meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek al dat de zakelijke dienstverlening meer omzet genereert.

De effecten

Ben je als ondernemer actief in de zakelijke dienstverlening, dan komt dit bericht waarschijnlijk niet onverwacht. Als er vertrouwen in de branche is dan spreekt het voor zich dat de banken ook positief zijn. Daarnaast zal de werkgelegenheid alleen maar gaan toenemen. Met name de uitzendbureau`s die steeds meer nodig zijn, onder andere vanwege het tekort aan technisch personeel, zijn belangrijke stijgers. De bouw en industrie vragen om steeds meer personeel. De mogelijkheid tot investeren is voor veel ondernemers weer dichterbij.

Investeren

Het moment op te investeren is dus eigenlijk nu. Wil je je onderneming naar een hoger plan tillen? De economische vooruitgang helpt je dus eigenlijk al mee. Zit je nog te twijfelen om wel of niet een nieuw pand te kopen? Of moet er nodig in de IT worden geïnvesteerd? Het vertrouwen in de sector van de zakelijke dienstverlening is groot genoeg zodat je wel een investering kan wagen. Door te investeren help je ook andere bedrijven om je heen de omzet vergroten. Met elkaar zorgen we dus voor nog meer groei als we gaan investeren.

Verdere groei

Na de positieve resultaten van 2016 is het goed om vertrouwen te hebben voor 2017. Echter is het belangrijk dat er minimaal dezelfde resultaten worden behaald als in 2016. Logisch want anders is er in 2017 geen sprake van groei. Maar als we deze groei willen handhaven moeten we niet alleen investeren. Het is ook belangrijk dat we nuchter blijven en niet te snel willen. Ga niet alleen maar investeringen doen op basis van leningen. De groei op de lange termijn is niet gebaat bij torenhoge schulden maar bij het kapitaal van de ondernemingen. Laten we voorkomen dat er alleen maar banken en investeringsmaatschappijen eigenaar zijn.

Uiteraard geldt niet voor iedere branche dat er sprake is van groei. Zaak is dat ondernemers onderling oog hebben voor andere bedrijven. Niet alleen vanuit sociaal opzicht. Maar de economie herstelt zich het beste als iedere sector groeit. Gelukkig is het vertrouwen beloont want er is sprake van groei. Laten we deze positiviteit meenemen naar 2017.

Related posts

Over belastingen en het ondernemingsrecht

Danny

Startende ondernemer, wees trots op uw facturen!

Danny

3 goede redenen om een incassobedrijf in te schakelen

Danny Bijl

Leave a Comment