Image default
Carrière

Gepassioneerd ondernemen

Plezier hebben in wat u doet als ondernemer

Als ondernemer kan het soms best lastig zijn om plezier te hebben in uw werkzaamheden. Wanneer u een eigen bedrijf heeft, kan sleur gemakkelijk om de hoek komen kijken en de drive om geld te verdienen. Daarom is belangrijk dat u zich altijd goed bewust bent van waar u mee bezig bent en wat u drijft om zelfstandig ondernemer te zijn. De kans is groot, dat wanneer u geen plezier meer heeft in uw werk, er psychische klachten kunnen ontstaan.

Zoek de kern op

Daarom moet u soms terug gaan naar de basis en zichzelf de vraag stellen waarom u gestart bent met uw eigen onderneming? Wat is uw motivatie geweest? Hoe zat uw business model ook al weer in elkaar? Het is belangrijk dat uw vreugde en voldoening vindt in het werk waar u mee bezig bent en zolang dat er niet is, kunt u het beste op zoek gaan naar de kern.

Werken en genieten

Als zelfstandig ondernemer is er altijd het gevaar dat u uw werk en privé niet goed gescheiden kunt houden. Af en toe mag u daarom best streng zijn voor uzelf. U moet zichzelf namelijk ook de kans geven om te genieten. Wanneer u bij zichzelf bemerkt dat u meer aan het overleven bent, dan is het tijd om stil te staan en uzelf eens goed in de spiegel aan te kijken.

Gebruik maken van externe partijen

Wanneer de creativiteit bij u ontbreekt als ondernemer, of u bent de passie kwijt geraakt, dan kunt u het beste een beroep doen op een externe dienstverlener. Dit kan bijvoorbeeld een business coach of loopbaan coach zijn. Deze kunnen u vaak helpen ontdekken waar de knelpunten zitten en hoe u het anders kunt doen in de toekomst.

Related posts

10 Tips om carrière te maken

Danny

Ga bloggen als ondernemer

Danny

Ondernemen bij arbeidsongeschiktheid

Danny