Image default
Lifestyle Ondernemen Tips

Handige tips voor de avontuurlijke ondernemer

Als ondernemer ben je eigenlijk een soort ontdekkingsreiziger. Je zit vol met dromen en plannen, en soms neemt dat je mee naar verre oorden. Maar hoe zorg je ervoor dat je avontuur zowel succesvol als goed verloopt? Hier zijn wat praktische tips die je snel vooruit helpen.

Pak slim in

Stel je voor: je staat op een vliegveld, klaar voor je volgende avontuur. Wat neem je mee? Zorg voor een checklist. Paspoort? Check. Lokale simkaart voor je telefoon? Dubbelcheck. En natuurlijk een powerbank die niet opgeeft als je hem nodig hebt. En als laatste dan nog de vraag: waar kan ik het best buitenlands geld wisselen? Doe dit liever niet last minute op het vliegveld, want daar is het peperduur. Het meestal beter om vooraf te bekijken waar je het goedkoopste uit bent!

Blijf altijd online

Tegenwoordig ben je eigenlijk altijd online, vooral als je bedrijf op je wacht. Zorg voor een goede VPN voor veilige wifi als je gebruikmaakt van openbare wifi-netwerken. En sla je belangrijkste dingen op in de cloud, dan raak je nooit iets kwijt, ook al laat je je laptop per ongeluk uit haast in een taxi liggen.

Praat met de locals

Weet je wat echt goud waard is? De tips van locals. Zij weten waar de beste koffie te halen is en waar je rustig kunt werken. En soms kom je iemand tegen die net zo gek is op jouw businessidee als jij. Dat zijn de kansen die je niet wilt missen.

Zorg voor jezelf

Avontuur is top, maar niet als je er ziek of gestrest van wordt. Vind manieren om fit te blijven. Misschien is een rondje hardlopen in de ochtend wel jouw ding, of een nieuwe yoga app. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te drinken, vooral in warme landen.

Zorg voor jezelf

Ga slim om met je geld

Als ondernemer wil je slim zijn met je geld. Houd daarom de wisselkoers dollars in de gaten, of welke munt je dan ook gebruikt. Er zijn apps die je helpen niet te veel te betalen. En als je ergens wat langer blijft, is een lokale bankrekening misschien een idee.

Met een beetje voorbereiding en wat slimme tips maak je elke reis tot een succes, zonder dat het je een fortuin kost.

Maak er iets onvergetelijks van!

Stel je eens voor, je bent op een lokale markt ergens ver weg en je ziet iets wat perfect zou zijn voor je business. Je wilt onderhandelen, maar hoe? Hier komt een gouden regel: glimlach. Een glimlach breekt barrières en opent deuren, zelfs als je elkaars taal niet spreekt. En voordat je het weet, heb je niet alleen een goede deal gesloten, maar ook een lokale vriend gemaakt. Hoe je als ondernemer je reis ook aangaat, zorg er altijd voor dat je goed voorbereid bent en dan je gebruikmaakt van bovenstaande tips! Zo maak je van elke zakenreis een succes.

Related posts

AVG? Check!

Danny

5 tips om optimaal gebruik te maken van een ERP systeem

Mathijs

Reserveer tijd voor NEN2580

Danny

Leave a Comment