Image default
Tips

Tips voor jouw kantoorinrichting

Over de inrichting van een woonhuis denkt iedereen na, maar geldt dat ook voor een kantoor? Is een werkplek niet een beetje het ondergesneeuwde broertje van onze privé omgeving? Het is immers een plaats waar we veel tijd doorbrengen, en daarom is het belangrijk dat we ons daar net zo thuis voelen als in onze woning.

Een prettige werkplek is functioneel

Het kantoor is de plaats waar jouw medewerkers het grootste deel van de werkweek doorbrengen. Het is dus plezierig als die omgeving gezellig aandoet, maar er natuurlijk ook  vooral aandacht wordt besteed aan een kantoorinrichting die goed is doordacht. Uiteraard moet het meubilair voldoen aan de laatste inzichten van de ergonomie.

Als men aangenaam kan zitten tijdens het werk zal dat de productiviteit verhogen en het ziekteverzuim verminderen.  Meubilair dat zich aanpast aan jouw lichaamshouding is dus de eerste voorwaarde voor een optimale kantoorinrichting.

Kleuren voor jouw kantoorinrichting

Natuurlijk heeft de psychologie zich ook beziggehouden met de kleuren die het beste passen bij een werkomgeving. Er is uiteraard niet één kleur te noemen die overal en voor iedereen de juiste is. Een bepaalde kleur heeft echter wel degelijk effect op iemands stemming. Let daar maar eens op als je een onbekend kantoor binnengaat.

– De kleur wit geeft rust en leidt ook niet echt af. Gecombineerd met andere ‘rustige’ kleuren, zoals grijs en bruin, kan je hiermee een werkplek creëren waar een kalme sfeer vanzelfsprekend is.
– Kies je voor blauw, dan ga je voor productiviteit. In de psychologie gelooft men dat die combinatie ontstaat, omdat blauw geassocieerd wordt met de lucht en vrijheid van denken.
– Veel kantoren in oranje heb je waarschijnlijk niet gezien. Toch levert deze kleur een gevoel van blijheid op en zou deze voor extra creativiteit zorgen.

Voor alle kleuren geldt dat overdaad schaadt. Combineer altijd en gebruik daar neutrale kleuren voor.

Lichte ruimte kantoorinrichting

Zorg voor een lichte ruimte

Hoewel er vaak veel aandacht uitgaat naar stoelen en bureaus, zaken die zeker niet onbelangrijk zijn in een kantoor, is er nog iets wat essentieel is. Goede verlichting is belangrijk. Op donkere dagen is er vaak niet genoeg licht van buitenaf. Licht zorgt ervoor dat we actiever zijn en bovenal kunnen we beter ons werk doen. Het spreekt voor zich dat een bepaalde klus niet goed opschiet wanneer we een document niet goed kunnen lezen. Bovendien geeft de juiste verlichting ook meer sfeer aan een ruimte.

Planten horen bij kantoorinrichting

Net als de kamerplanten, waarvan je er ongetwijfeld thuis ook een aantal hebt staan, zijn er ook kantoorplanten. Er is iets dat ons altijd doet verlangen naar de natuur en planten zorgen ervoor dat er ten dele aan die behoefte tegemoet wordt gekomen. Mooie planten geven een kantoor een rustige en aangename uitstraling. Op ieder kantoor is het mogelijk om te werken met groen, ook als er weinig ruimte is. Inmiddels is er ervaring opgedaan met planten die het op elk kantoor goed doen en toch weinig onderhoud vergen. Bezoek een specialist om de juiste planten te vinden voor je kantoor en zorg voor goed onderhoud. Mooie planten verhogen de sfeer, slecht onderhouden exemplaren doen het omgekeerde.

Planten kantoor

Met al deze zaken kan je een kantoor op efficiënte wijze inrichten, maak je de ruimte gezelliger en zorg je bovenal voor een gezonde werkomgeving.

Related posts

4x tips om jouw winkelpresentatie te verbeteren

Danny

3 X Tips om meer te bewegen op je werk

Dagmar

Een e-bike van de zaak: alles wat je moet weten

Danny

Leave a Comment