Image default
Eigen bedrijf Personeel

Hoe creeër je een geslaagd bedrijfsuitje?

Als er íets goed is voor teambuilding dan is het een bedrijfsuitje. Samen leuke dingen doen stimuleert het teamgevoel en je leert elkaar beter kennen. Wil jij binnenkort een leuk bedrijfsuitje organiseren voor je team? Lees snel verder voor tips!

Wat is je doel van je bedrijfsuitje?

Waarom wil je het bedrijfsuitje organiseren? Wil je teambuilding stimuleren of wil je gewoon een super tof bedrijfsfeest? Het is handig om dit eerst van tevoren te bedenken. Wanneer je teambuilding wilt stimuleren zijn er bijvoorbeeld heel andere activiteiten te bedenken dan wanneer je gewoon voor de gezelligheid iets gaat doen zoals een bedrijfsfeest.

Begin op tijd met organiseren van je bedrijfsuitje

Het duurt misschien even voordat het uitje plaatsvindt, maar wees niet te laat met de organisatie ervan. Het zou vervelend zijn als je activiteit die je had willen plannen volgeboekt is door anderen. Zeker als je met je bedrijsuitje naar een grote stad wilt kan dat best eens snel gaan. Liever geen grote stad maar in de natuur? Denk dan eens aan een bedrijfsuitje in Friesland. Laat iedereen ook op tijd weten wanneer het plaats gaat vinden en stuur ze vast een save the date. Doe dat dan met een leuke kaart en een incentive in plaats van een saaie mail. Je wilt tenslotte toch dat iedereen komt… niet waar?

Flexibel bedrijfsuitje

Het loopt toch altijd anders dan je van tevoren had gedacht. Er zijn toch minder mensen, of het gaat regenen. Vette pech! Maar je kunt je erop voorbereiden. Zorg er daarom voor dat je altijd een plan A en plan B hebt. Had je graag willen paintballen in de bossen maar regent het? Zorg er dan voor dat je altijd een (andere) binnenactiviteit als alternatief hebt. Ook is het handig om een activiteit te hebben die je ook eventueel met minder deelnemers kunt doen.

Bedrijfsuitje

Type bedrijfsuitje

Survivelen in de Ardennen of bowlen klinkt natuurlijk leuk, maar het heeft misschien geen enkele relatie met je werk. Als je het teamgevoel wilt stimuleren, kies dan voor een bedrijfsuitje dat wel wat meer aansluit bij het werk wat je doet.

Bedrijfsuitje voor teambuilding

Wil je de samenwerking binnen je team verbeteren? Kies dan voor een bedrijfsuitje waar je samen dingen moet doen of op moet lossen. Zo kun je bijvoorbeeld een escape room ook met meerdere mensen doen en kun je er samen voor zorgen dat je de uitgang vindt. Of denk aan een teamsport. In de zomer heerlijk op het strand beachvolleyballen. Wil je liever iets creatiefs doen? Ga dan met je team T-shirts bedrukken. Als je het team element erin wilt, maak er dan een competitie van wie de mooiste T-shirts heeft gemaakt. Zie jij het al zitten?
Een bedrijfsuitje is dé gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en te zien van elkaar hoe iedereen reageert in bepaalde situaties. Vaak zie je na zo’n bedrijfsuitje dat de sfeer in positieve zin verandert. Als afsluiter kun je nog zorgen voor een hapje, drankje en muziek op een leuke locatie. Dé manier om je bedrijfsuitje leuk af te sluiten!

Related posts

Succesvol ondernemen: 7 praktische tips!

Danny

3 redenen om SEO uit te besteden

Danny Bijl

8 tips voor succesvol ondernemen

Mathijs

Leave a Comment