Image default
Eigen bedrijf Juridisch Ondernemen Personeel

Is een ERD ook van belang voor een startende onderneming?

Als starter in de zakelijke wereld is het erg belangrijk om je te verdiepen in alle aspecten van HRM. Eén van die facetten is arbodienstverlening, wat veelal wordt verzorgd door gespecialiseerde bedrijven zoals ADXpert uit Rotterdam. Zij bieden expertise en advies over alles wat met arbo te maken heeft, waardoor jouw organisatie goed geactiveerd kan worden op arbeidsveiligheidsgebied. Een onderdeel hiervan is het nadenken over ERD ZW (eigenrisicodragerschap Ziektewet).

Expert advies over arbodienst binnen Rotterdam

Maar hoe zit dat precies als je net begint met een bedrijf? Eerst en vooral is het belangrijk om te weten wat een ERD ZW nu precies inhoudt. In essentie gaat om het zelf houden van de regie en het gelijk behandelen van vaste medewerkers en medewerkers met een tijdelijk of flexcontract. Als je als ondernemer kiest om een ERD ZW aan te gaan, neem je de verantwoordelijkheid op voor alle financiële aspecten van ziekteverzuim. Dit betekent dat je als werkgever in staat moet zijn om de financiële lasten die hieruit voortvloeien op te vangen. Ook dien je er rekening mee te houden dat het mogelijk is dat medewerkers met een flexcontract als ze ziek uit dienst gaan op jouw kosten een ziektewetuitkering (ZW) aanvragen en jouw onderneming die uitkering ook moet betalen. Een ERD ZW is dus ook interessant voor startende ondernemingen. Expert advies over arbodienst binnen Rotterdam helpen hierbij, zodat je goed geïnformeerd bent over de mogelijkheden en gevolgen die hieraan verbonden zijn. Het is moeilijk om de goede medewerkers te krijgen en te houden. Als ze een tijdje ziek zijn en ze via jouw bedrijf een ziektewetuitkering ontvangen houd je een goede relatie. Zodra de medewerker herstelt is kan hij weer een nieuw dienstverband bij je aangaan. Het voordeel verder is dat je géén ZW-premie aan de belastingdienst hoeft te betalen.

Expert advies over arbodienst binnen Rotterdam

Beste transitievergoeding bij ontslag op staande voet

Daarnaast biedt ADXpert ook expertise over het afsluiten van een beste transitievergoeding bij ontslag op staande voet. Want als werkgever ben je verplicht om aan bepaalde regels te voldoen bij ontslag. Deze verplichtingen zijn afhankelijk van het aantal jaren dat een werknemer in dienst is geweest, de leeftijd en de omstandigheden waaronder het ontslag plaatsvindt. ADXpert helpt je met advies over de beste transitievergoeding die past bij je situatie. Kortom, als startende onderneming is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over alle aspecten van arbodienstverlening, en de ERD ZW is daar een van. ADXpert biedt specialistisch advies over arbodienstverlening in Rotterdam en kan je helpen om het juiste pad te kiezen voor jouw onderneming. Daarnaast geven ze ook advies over de beste transitievergoeding bij ontslag op staande voet. Zo ben je goed voorbereid op alle mogelijke scenario’s waarmee je als startende ondernemer geconfronteerd kan worden. ADXpert beschikt over meer dan 10 jaar ervaring in moderne arbodienstverlening binnen Rotterdam en omstreken, waardoor ze een betrouwbare partner zijn voor starters die op zoek zijn naar de juiste informatie. Ze hebben ook veel kennis over ZW-premies, wat van belang is als je ERD aanvraagt of als je ontslag uitvoert met een transitievergoeding. ADXpert helpt graag om jouw organisatie goed geactiveerd te houden op goede verzuimbegeleiding. ADXpert biedt specialistisch advies over arbodienstverlening in Rotterdam en kan je helpen om het juiste pad te kiezen voor jouw onderneming. Ontslag op staande voet komt weinig voor. Normaalgesproken is de insteek van de werkgever dat er geen transitievergoeding wordt betaald. De praktijk wijst anders uit. Het komt geregeld voor dat de werkgever geringe verwijten te maken zijn of kleine fouten in de procedure gemaakt heeft. Dat is er wel sprake van transitievergoeding.

Related posts

Vijf tips voor beginnende fotografen

Mathijs

De beste tijd voor overstappen van energieleverancier

Danny

Passief inkomen genereren: zo ga jij passief geld verdienen!

Danny

Leave a Comment