Image default
Personeel

Kantoorplanten op jouw bureau voor een groene omgeving

Wist je dat kantoorplanten op jouw werkplek zorgen voor meer rust en ruimte in jouw hoofd? Je voelt je er zelfs meer ontspannen door, omdat je wordt omringd door groen. Jouw ogen beleven er ook veel plezier door, je zult merken dat deze rustiger zijn als je in een groene omgeving met natuurlijke elementen kunt werken. De sfeer van jouw werkplek is erg bepalend voor jouw effectiviteit en efficiëntie. Een opgeruimd bureau zorgt bijvoorbeeld voor minder afleiding en prikkels, waardoor je met meer concentratie jouw werkzaamheden kunt realiseren. Bovendien zorgt zo’n plek ook voor een professionele uitstraling en je creëert meer overzicht en structuur. Allemaal voordelen die kleven aan een overzichtelijke werkplek. Meer planten en natuurlijke elementen horen ook op jouw bureau thuis. Welke planten passen op kantoor? Daar vertellen we je graag meer over.

Welke kantoorplanten passen op jouw bureau?

Er zijn verschillende planten die het uitstekend doen op kantoor. Natuurlijk hangt de keuze van de plant af hoe handig je bent met het verzorgen van de plant en hoeveel ruimte je ter beschikking hebt. Heb je bijvoorbeeld weinig ruimte en ben je niet zo handig met planten? Kies dan voor de veilige cactus die een vrolijk element mag vormen op jouw bureau. Ook een vetplant is het overwegen waard, denk daarbij aan de populaire kantoorplanten ‘vrouwentongen’ en ‘succulent’. Afhankelijk van het licht kan je ook niet-vetplanten plaatsen op kantoor. Heb je bovendien meer ruimte waar je de plant kunt plaatsen? Overweeg dan een mooie palm die ook nog eens een luchtzuiverend effect heeft.

Groene accenten op jouw werkplek

Een stijlvol bureau inclusief groene accenten door middel van planten, kan ook worden gecreëerd door het plaatsen van een terrarium. Koop deze in een tuincentrum of maak het zelf door middel van het plaatsen van jouw favoriete planten. Een bijpassende achtergrond op jouw desktop erbij en jouw werkplek is helemaal af! Ook kan je natuurlijk nepplantjes aanschaffen, wanneer je er niet zo handig mee bent. Het is ook mogelijk om een zelfwatergevende pot te kopen waar je de plant in kunt doen om zijn overlevingskansen te vergroten. En je kunt er ook een gewoonte van maken om de week bijvoorbeeld te beginnen met het geven van water aan jouw kantoorplanten. Door er een routine aan te koppelen (of een melding in jouw agenda te plaatsen) vergeet je het minder snel en wordt het automatisme. Planten zorgen voor meer ontspannende ogen, kunnen de lucht zuiveren en ze bieden ook sfeer aan jouw werkplek. Planten vormen zelfs geen grote investering. Welke plant plaats jij op jouw bureau?

Related posts

Wat je als ondernemer moet weten over kerstpakketten

Danny

Als zzp`er personeel aannemen

Mathijs

Aandachtspunten bij het in dienst nemen van personeel

Dion

Leave a Comment