Image default
Carrière Ondernemen Personeel

Blended Learning inzetten voor je bedrijf

In de kenniseconomie die we in Nederland hebben, zijn opleidingen belangrijk. Maar iedereen leert weer op een andere manier. Wanneer je het kennisniveau van je werknemers wilt vergroten, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Naast alle bekende opleidingsmethoden is er nu ook Blended Learning. Wat is dit precies en wat is het voordeel ervan? We zochten het uit.

Kennisniveau van je werknemers

Mede door het tekort aan personeel wat steeds meer sectoren treft, is er behoefte aan goed opgeleide werknemers. Door het kennisniveau van je mensen te vergroten, worden ze ook nog eens extra gemotiveerd. Daarbij kunnen zij actief meedenken met de processen waarvan ze deel uitmaken. Want je wilt natuurlijk de juiste persoon op de juiste plaats hebben. Die combinatie zorgt voor een efficiënte werkwijze en daarmee tevreden klanten. En tevreden klanten zijn nodig voor een gunstig bedrijfsresultaat.

Opleidingstrajecten

Om je personeel op te leiden zijn er allerlei opleidingstrajecten. De meest voorkomende opleidingsvorm is fulltime deelnemen aan een opleiding. Voor bedrijven is dat eigenlijk geen optie omdat er ook gewerkt moet worden. Een deeltijdopleiding is daarom de meest toegepaste vorm van opleiden voor bedrijven. Dit kan een dag in de week zijn, maar ook in de avonduren. De invulling van een deeltijdopleiding moet zoveel mogelijk afgestemd zijn op de werksituatie. Althans dat maakt het voor zowel de werkgever als werknemer aantrekkelijker om bij te scholen. Blended Learning is een mooie lesvorm waarbij de impact op werktijden minimaal is.

Blended Learning

Blended Learning is een onderwijsvorm waarbij meerdere disciplines aan bod komen. Je krijgt deels klassikaal les van een leraar. Daarnaast kun je ook thuis of op je werk een quiz maken of via een app oefenen. Ook wordt er gezocht naar hulp op de werkvloer. Dit in de vorm van een leermeester die de praktijk met de theorie combineert. Omdat je hiermee de theorie en de praktijk mixt, ontstaat er een ideale lesvorm. De student kan leren wanneer dat het beste uitkomt voor iedereen. Daarnaast kan de theorie vrijwel direct in de praktijk worden gebracht.

Blended Learning inzetten voor je bedrijf

Door de (deels) vrije invulling van de studie is Blended Learning ideaal voor het bedrijfsleven. Het werk lijdt niet tot nauwelijks onder de studie. De studerende werknemer leert sneller door het toepassen van de theorie in de praktijk. Daarnaast kan niet iedereen even makkelijk leren. Door interactief, theoretisch en praktijkgericht de lesstof te oefenen, kan vrijwel iedereen leren. Bedrijven als Tinqwise leveren al een tijd Blend Learning diensten voor iedere onderneming.

Door de offline en online combinatie van leren, kan eigenlijk iedere werknemer eenvoudig bijscholen. Door het flexibele karakter is de impact op de werktijd beperkt. Kortom, Blended Learning is de oplossing voor werkend, (en tegelijkertijd studerend) Nederland.

Related posts

Help! Mijn medewerker functioneert niet meer

Dion

3 platformen om een portfolio te maken

Danny Bijl

Mini, BMW & Mercedes: hoe koop je verstandig een gebruikte kwaliteitswagen?

Danny

Leave a Comment