Image default
Personeel

Last minute kerstgeschenk: wat kun je nog regelen?

Het kan je als kleine ondernemer zonder personeel natuurlijk best overkomen: je bent vergeten een kerstattentie te regelen voor je personeel, omdat je zoveel andere dingen aan je hoofd had. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het eerder in het jaar simpelweg financieel niet in leek te zitten, maar dat er nu toch wat ruimte is ontstaan om een kleinigheidje ter waardering aan medewerkers te schenken. Misschien heb je pas enkele maanden of weken geleden voor het eerst iemand in dienst genomen en wil je die iets geven. Linksom of rechtsom moet je op het laatste moment iets zien te regelen, en dat valt niet mee, want voor de kerstpakketten ben je al ruim te laat. Wat kun je op het laatste moment nog wel doen? We geven wat tips.

Goede wijn

De slijterij kan je altijd nog uit de brand helpen. Een goede fles wijn met een mooie verpakking eromheen doet het altijd goed en is altijd nog wel te krijgen. Bezoek één of meerdere lokale slijterijen om te kijken wat er mogelijk is. Waarschijnlijk kun je hier vrij snel een mooi verpakte fles wijn krijgen die je je medewerkers cadeau kunt doen voor de feestdagen. Wil je een wat originelere keuze maken? Ga dan voor een mooie dessertwijn. De meeste mensen kopen deze zelf niet en dan is het echt een bijzonder extraatje om te schenken tijdens de feestdagen. Een fles port is ook een alternatief om te overwegen.

Cadeaubon

Nee, origineel is een cadeaubon niet. Maar wie er is er nu niet blij mee? Tenminste, als het een beetje een nuttige bon is. Bij winkels als Primera is een breed assortiment aan cadeaubonnen te krijgen, maar natuurlijk ook bij afzonderlijke winkels. Je kunt je keuze op twee manieren aanpakken. Heb je tijd om voor iedere medewerker afzonderlijk te bedenken wat toepasselijk zou zijn? Dat is het natuurlijk extra leuk om iedereen zijn of haar eigen persoonlijke cadeaubon te geven. Anders kun je kiezen voor iets wat voor iedereen kan werken. Bijvoorbeeld een dinerbon, slijterijbon, bol.com cadeaubon, bon voor een elektronicawinkel of bioscoopbon.

Zelf een pakket samenstellen

Voor de voorgemaakte kerstpakketten ben je dan misschien te laat, maar dat wil niet zeggen dat er niet zelf een kunt samenstellen. Als ondernemer kun je klant worden van groothandels als Sligro of Makro. Daar kun je ook zelf gaan winkelen om voor je medewerkers een pakketje samen te stellen met lekkere borrelhapjes voor tijdens de feestdagen en eventueel wat non-food items. Doorgaans is er een kerstsectie en kun je daar voldoende vinden om er wat leuks van te maken. De uitdaging is dan alleen om voldoende dozen te vinden waar je het mooi in kunt verpakken!

Donatie

Steeds vaker zie je dat bedrijven en organisaties ervoor kiezen om hun attentie aan medewerkers in de vorm van een donatie aan een goed doel te gieten. Dit is een optie die je kunt overwegen en je in de praktijk relatief weinig tijd en moeite gaat kosten. Maar denk er wel over na of jouw medewerkers ook het type zijn die zo’n gebaar kunnen waarderen, want dat is niet vanzelfsprekend. Veel mensen hebben immers liever zelf een attentie waar ze wat aan hebben, of op z’n minst hun eigen goede doel kunnen kiezen.

Vrije dag(en)

Lukt het echt niet om iets te verzinnen of te krijgen? Dan kun je altijd nog overwegen om je medeweker(s) blij te maken één of meerdere extra vrije dagen, bij voorkeur rondom de feestdagen. Misschien moet je er de zaak een dagje of wat voor sluiten, maar uiteindelijk is er weinig zo waardevol als vrije tijd en tijd met de familie rondom de feestdagen. Ook als het dus geen fysiek cadeau, het is een gebaar dat vast gewaardeerd wordt.

Uiteindelijk gaat het om het tonen van waardering. Het gebaar telt het allermeeste. Een persoonlijke boodschap erbij doet het daarom ook zeker goed. Zeker als je maar een handjevol medewerkers hebt, zou het moeten lukken om zo’n persoonlijke boodschap toe te voegen. Anders kun je met een welgemeende boodschap voor iedereen samen komen. Het lukt misschien niet meer om die mooi te laten afdrukken, maar het is de boodschap die telt.

Related posts

Minder inkomstenbelasting en het lage btw-tarief omhoog

Mathijs

Ondernemers opgelet: wat is goed werkgeverschap?

Danny Bijl

Vertegenwoordiger worden: de mogelijkheden

Danny

Leave a Comment