Image default
Personeel

Met meer energie naar je werk

Sta je ’s ochtends moeilijk op? Moet jij jezelf naar kantoor slepen of heb jij even tijd nodig om echt ‘wakker’ te worden en aan te gaan? Dat is niet zo gek, veel werknemers en ondernemers kampen regelmatig met een energiedip in de ochtend. Gelukkig kan je er wel iets aan doen, waardoor je met meer energie naar je werk kunt gaan. Zo voel je je fitter en kan je met een frisse blik starten met de werkzaamheden. De tips zijn toegankelijk en daardoor snel toe te passen, begin vandaag nog zodat je morgen al kunt profiteren van de eerste resultaten. Veel succes én energie toegewenst!

Waar krijg jij energie van?

Het klinkt als een open deur, maar toch is het een vraag waar niet iedereen direct een antwoord op heeft. Waar krijg jij energie van? Door welke activiteiten te ondernemen, krijg je een lach op je gezicht en word jij enthousiast? Waar word je zo blij van dat alleen al het vooruitzicht je energie mag geven? Juist die activiteiten zijn echt de moeite waard om vaker te ondernemen. Hoe groot of klein ze ook zijn, zorg ervoor dat je elke dag iets mag doen waar je energie van krijgt en waardoor je dus kunt opladen. Wat staat er vandaag voor leuks op de planning? Gun jezelf dit kostbare moment, zodat je er niet alleen gelukkiger van wordt, maar ook productiever én energieker!

Terug naar de basis

De basis bestaat uit goed voor jezelf zorgen op verschillende gebieden. Denk daarbij aan voldoende slapen, eten, drinken en bewegen. Voldoende buiten zijn en ook rust pakken horen bij dit rijtje. Juist die basis zorgt ervoor dat je elke dag energieker mag beginnen, omdat je meer kracht hebt en je je gezonder voelt. Je zit lekkerder in je vel wanneer je op deze gebieden in balans mag zijn. Die basis helpt je door het dagelijkse heen, waaronder de werkzaamheden die je mag verrichten. Besluit eens een uurtje eerder naar bed te gaan, kies een gezonde maaltijd uit en wandel eens een rondje door het park. Je zult merken dat deze kleine activiteiten ervoor zullen zorgen dat je morgen een stukje energieker mag opstaan. Door elke dag iets te blijven werken aan deze basis, maak je flinke sprongen voorwaarts!

Jouw werkdoel concreet

Werk jij om te leven of leef jij om te werken? Door jouw werkdoel concreet te maken, weet je waarvoor je werkt. Het klinkt misschien heel simpel, maar ook deze vraag kan ingewikkelder zijn dan je denkt. Door bewust te worden waarom jij dit werk doet, kan je extra motivatie en energie krijgen om het werk daadwerkelijk uit te voeren. Jouw werkdoel maakt het waardevol om de activiteiten uit te voeren die hierbij horen. Je kunt bijvoorbeeld werken omdat je jezelf en anderen wilt onderhouden, omdat je graag op reis gaat of omdat je je zelfverzekerd voelt als je een stabiel inkomen hebt. Misschien ben je graag bezig met persoonlijke ontwikkeling en zie je werk als een extra kans om de groei door te maken die je voor ogen hebt. Jouw werkdoel is erg persoonlijk, daarom is ook elk antwoord op de vraag wat het doel is goed. Het doel geeft je de kans om met meer energie aan de slag te gaan zodat je jouw doel kunt realiseren. Ga ervoor en voel de energie door je lichaam stromen! Ga met meer energie én plezier naar je werk!

 

Related posts

Om deze 3 redenen schakel je een financieel detacheringsbureau in

Danny Bijl

De impact van remote werken op recruitment

Danny Bijl

Met wat voor secundaire arbeidsvoorwaarden kun je je onderscheiden als werkgever?

Dion

Leave a Comment