Image default
Eigen bedrijf Ondernemen Tips

Ondernemen begint bij jezelf

Een onderneming, veel mensen willen het, maar niet iedereen kan het of denkt dat hij/zij het kan. Want een onderneming vereist: hard werken, doorzettingsvermogen en wilskracht. Alleen met deze eigenschappen houd jij jezelf staande in de harde wereld van het ondernemerschap.

Leren

Kennis is the key bij het starten van een onderneming. Het is namelijk van belang dat je weet waar je over praat en voldoende affiniteit hebt met hetgeen je doet. Zorg dus dat je voldoende kennis hebt opgebouwd en alle ins en outs weet voordat je met een onderneming start. Tegenwoordig kun je vrijwel in alles een eigen onderneming beginnen. In de zorg, de bouw, de online marketing, logistiek, je kunt het zo gek niet bedenken. Voor sommigen is het ondernemerschap er met de paplepel ingegoten, anderen hebben wat langer nodig om deze keuze te maken. Zo zijn er veel mensen die starten in loondienst en op een gegeven moment toch iets anders willen. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Wat de reden ook is, het is niet geheel onverstandig om opnieuw de boeken in te duiken en jezelf te vergaren met de kennis over jouw nieuwe vakgebied en startende onderneming. Om het leren aantrekkelijk te maken zijn er een tal van opties betreffende leervormen. Zo kun je kiezen voor een voltijd opleiding, deeltijd opleiding, volledig online les of bijvoorbeeld blended learning. Dat laatste is een combinatie van online en offline leren.

Zelfstandig zonder personeel of een onderneming met personeel

Zelfstandig zonder personeel of een onderneming met personeel

Op het moment dat je in de toekomst personeel wil aannemen binnen je onderneming ben je niet langer een zelfstandige zonder personeel. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je al een onderneming hebt, maar wil uitbreiden naar grotere organisatie met personeel. Binnen een leervorm is het dus belangrijk om hier rekening mee te houden. Als er sprake is van personeel komt er namelijk meer bij kijken dan wanneer je een zelfstandige zonder personeel bent. Er dient voldoende aandacht te zijn voor de ontwikkeling van het personeel. Financieel moet er van alles geregeld worden voor het personeel, maar ook zeker op het gebied van zelfontwikkeling en persoonlijke groei. Een goed inwerkingstraject is bijvoorbeeld ook zeer belangrijk. Een slechte inwerkperiode is namelijk ook één van de redenen dat men stopt bij een werkgever of kiest om voor zichzelf te beginnen.Onboarding is een manier van inwerken die goed past bij de tijd waarin we nu leven, namelijk veel thuis én online. Om helemaal bij de tijd te blijven is er ook een onboarding app ontwikkeld om het allemaal nog makkelijker te maken.

Een onderneming vereist dus de nodige voorbereiding, veel aandacht en het maken van de juiste beslissingen. Om terug te komen op de inleiding, iedereen kan een onderneming starten, maar niet iedereen kan een onderneming laten slagen.

Related posts

5 redenen om een secretaresse te nemen

Dion

Presentatie als blijvende indruk

Danny

Communiceren moet je leren, enkele begrippen

Mathijs

Leave a Comment