Image default
Carrière Eigen bedrijf

Ondernemen bij arbeidsongeschiktheid

Feiten

Er zullen er maar weinig van zijn in Nederland: ondernemers die vanuit hun arbeidsongeschiktheid als ZZP-er aan de slag gaan. Over het algemeen is een ondernemer degene die verandert van baan en na een omscholingscursus aan de slag gaat. En daar is dan de enkeling die zichzelf vanuit zijn of haar ervaringsdeskundigheid neerzet in de wereld van ondernemers.

Bij een Netwerktafel word je snel als minder gezien, de klus gaat vaak naar een ander die zonet verteld heeft dat hij of zij fulltime aan de slag kan. Mensen met een grote dosis energie hebben altijd een streep voor, daarover valt niet te discussiëren. Toch geeft de echte ondernemer niet op, al dan niet arbeidsongeschikt verklaard.

Geen beperkingen

De één is schrijver, een ander is uitstekend in gesprekken aangaan en weer een ander reist met eigen vervoer het hele land door. Bij de persoonlijke ontmoeting word je misschien nog raar aangekeken en vraagt men zich van alles af. Maar zodra men weet van jouw specifieke kwaliteiten, dan hoeft men niets te weten van de reden van je arbeidsongeschiktheid.

Samen met een (job)coach vanuit het UWV kun je kijken waar jouw mogelijkheden liggen, stel dat je die nog niet zelf hebt ontdekt. Als ondernemer is het in elk geval handig dat je enigszins creatief en oplossingsgericht denkt. Daar waar je ondersteuning nodig hebt, kun je hulp inroepen. In sommige gevallen kun je zelfs een starterskrediet krijgen.

Related posts

Salarisadministratie opzetten: 4 tips

Danny Bijl

Secundaire inkoop: tijd en geld besparen

Danny

4 goede redenen om voor een bedrijfskrediet te kiezen

Danny Bijl

Leave a Comment