Image default
Eigen bedrijf Ondernemen Tips

Slim boekhouden voor ZZP’ers

Je mag het gewoon toegeven. Jij hebt als ZZP’ waarschijnlijk weinig verstand van boekhouden. Je bent ook niet een hardwerkende zelfstandige geworden om administratie te voeren en elke uitgave en inkomst te verantwoorden. Toch moet je het en je snapt ook wel dat het belangrijk voor je bedrijfsvoering is. Als je de gehele boekhouding uitbesteedt, ben je ervan af, maar is de kans groot dat het een flinke hap van je winst oppeuzelt. Boekhouding ZZP kun je voor een groot deel zelf doen, als je het maar slim aanpakt. Dan hou je meer dan genoeg tijd over voor je échte werk en voldoe je tegelijkertijd aan alle eisen en verplichtingen. Een goed softwarepakket voor boekhouding ZZP kan je daarbij helpen. Zo’n softwarepakket heeft ook nog eens extra voordelen.

Boekhouding ZZP – verdiep je in de eisen

Verschillende tarieven, verschillende betalingsafspraken, leveringen van producten en diensten in binnen- en buitenland, of inkoop van goederen. Je moet ze allemaal bijhouden en netjes geordend weergeven. Je moet  altijd je administratie kunnen verantwoorden en je dient het een aantal jaren te bewaren. Als de Belastingdienst komt controleren, moet je in staat zijn om een zo compleet mogelijk overzicht te geven van je inkomsten, je uitgaven, je winst en alle betalingen waar de Belastingdienst recht op heeft. Veel beginnende ZZP’ers denken wel eens dat ze dit eenvoudig kunnen bijhouden in een Excel-sheet. Maak die beginnersfout niet. Bij boekhouding ZZP komt veel meer kijken. Wat je niet wilt is te veel belasting betalen of geconfronteerd worden met boetes omdat je je zaken niet op orde hebt. Met een goed boekhoudprogramma kun je veel ellende voorkomen.

Boekhouding ZZP – doe het regelmatig en gedisciplineerd

Je hoort het waarschijnlijk regelmatig van collega-ZZP’ers. Vooral van diegenen bij wie de zaken goed lopen. Vooral bij diegenen die haast omkomen in het werk. Elk kwartaal, als de BTW-aangifte gedaan moet worden, is het stressen. Alles invoeren, alles controleren en dat allemaal voor de deadline. Dit is niet nodig. Als je elke dag een minuut of tien aan je boekhouding besteedt, is de kans groot dat je weinig extra tijd hoeft te investeren wanneer een aangifte de deur uit moet. Het geeft ook rust, neem dat van ons aan. Je hebt zo een veel beter overzicht van je financiële positie. Door die rust kun je je beter concentreren op die activiteiten die je een nog succesvollere ondernemer maken.

Boekhouding ZZP – schaf handige boekhoudsoftware aan

schaf handige boekhoudsoftware aan

Kies altijd voor een duidelijk en handig ZZP boekhoudprogramma, dan zie je dat dit programma veel activiteiten zelf regelt. Deze zeer gebruiksvriendelijke software is door iedereen te gebruiken. Je hoeft alleen te zorgen dat afschrijvingen en bijschrijvingen van je bankrekeningen in de juiste categorieën staan. Vervolgens regelt het programma het helemaal zelf. Maandelijks een kwartier tot 10 minuten extra besteden aan je boekhouding? Met een goed softwareprogramma is dit mogelijk.

Extra voordelen van een softwarepakket voor boekhouding ZZP

Je wilt als ZZP’ er zo professioneel mogelijk overkomen. Je softwareprogramma voor boekhouding ZZP helpt je daarbij. Automatisch factureren, met al je bedrijfsgegevens op een goed uitziende factuur, correcte urenregistratie en advisering over veranderende eisen van de belasting, je krijgt ze allemaal. Zo worden de administratieve eisen van zelfstandig ondernemen niet iets om tegenop te zien

Related posts

Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw kind jouw bedrijf wil voortzetten?

Dion

7 tips om te profiteren van de economische groei

Mathijs

Zo zorg je ervoor dat vergaderingen goed verlopen binnen je bedrijf

Danny

Leave a Comment