Image default
Eigen bedrijf Financieel

Verschillende toepassingen van een IBC container

Een Intermediate Bulk Container (IBC) is een herbruikbare industriële container voor opslag en vervoer van vloeistoffen (bijvoorbeeld water, oplosmiddelen, siropen, oliën of verf) of granulaat (PVC granulaat of thee granulaat). De meest voorkomende vorm van deze containers in Nederland is de kunststof container welke omgeven word door een kooiconstructie, daarnaast zijn er ook roestvrijstalen IBC’s

Stapelbare containers

De IBC container is gemonteerd op een houten of plastic pallet en daardoor met een heftruck of palletwagen te verplaatsen en te stapelen. De containers hebben een inhoud van 600 of 1000 liter. Door het stalen frame zijn de containers bijzonder geschikt om vloeistoffen te vervoeren. Veel agrariërs en moestuinliefhebbers gebruiken ze voor water opslag doordat ze duurzaam en milieuvriendelijk zijn.

Door de verschillende hulpstukken kan je de container voor verschillende aanwendingen gebruiken. Zo kan je de container aanpassen met een mixer of een pomp. Door de uiteenlopende toepassingen van de IBC containers kan deze voor een uiteenlopend scala van producten gebruikt worden.

IBC kan gebruikt worden voor:

  • Chemicaliën, zoals gevaarlijke stoffen
  • Grondstoffen en ruwe materialen
  • Vloeibare, korrelvormige en poedervormige ingrediënten
  • Siropen
  • Oplosmiddelen of lijmen
  • Regenwater

Opvangen regenwater

Heb je in de tuin misschien al een regenton staan om het regenwater op te vangen? En merk je dat dat eigenlijk te weinig capaciteit heeft om in droge periodes voldoende op te slaan? Met een IBC heb je voldoende capaciteit om niet alleen je tuin te bewateren maar ook om bijvoorbeeld je toilet door te spoelen of de vaatwasser te laten draaien.

Related posts

Aandachtspunten bij het in dienst nemen van personeel

Dion

Investeringen in startups nemen toe

Mathijs

Met je motor naar het werk: 5x tips

Danny