Image default
Nieuws

Verzekeringen voor ondernemers

Wanneer u van plan bent een eigen bedrijf te starten komen er aardig wat zaken bij kijken, waaronder het afsluiten van verzekeringen. Aan welke verzekeringen moet u denken bij het starten van een eigen onderneming? Hieronder een lijstje met een aantal verzekeringen:

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Ten eerste een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen schade die u aanricht bij anderen gedurende uw werk. Bijvoorbeeld als een medewerker van uw bedrijf iets laat vallen op andermans auto. Met deze verzekering bent u dan verzekerd tegen deze schade.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Bent u consultant? Dan is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering handig. Wanneer een klant schade oploopt door uw adviezen, bent u verzekerd tegen deze schade.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Personen die in loondienst werken of een uitkering hebben, zijn automatisch verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. U krijgt een uitkering wanneer u arbeidsongeschikt raakt. Wanneer u ondernemer bent, heeft u niet automatisch een arbeidsongeschiktheidsverzekering. U moet hiervoor dan zelf zorgen. Met deze verzekering bent u verzekerd van een inkomen wanneer u arbeidsongeschikt raakt. U kunt kiezen tussen een beperkte of volledige arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Zorgverzekering

Wanneer u ondernemer bent moet u een extra bedrag betalen, bovenop de basispremie, dat afhankelijk is van uw salaris en het soort ondernemer dat u bent. Voor meer informatie hierover, kijk op de site van de belastingdienst.

Goederen- en inventarisverzekering

Met een goederen- en inventarisverzekering bent u verzekerd tegen schade aan uw voorraden en spullen bij brand of inbraak. De verzekering keert alleen uit wanneer uw pand goed is beveiligd.

Opstalverzekering

Schade aan uw opstal door bijvoorbeeld brand of blikseminslag? Met een opstalverzekering bent u hiertegen verzekerd.

Rechtsbijstandverzekering

Als ondernemer kunt u altijd een meningsverschil krijgen met bijvoorbeeld een werknemer of zakenpartner. In sommige gevallen heeft u zelfs rechtshulp nodig om dit meningsverschil op te lossen. Wanneer u een rechtsbijstandverzekering heeft, bent u verzekerd tegen de kosten.

Related posts

In het nieuws: De export van machines neemt toe

Mathijs

Investeer in tijd voordat u in een printer investeert

Danny

Ondernemen en verzekeringen

Danny

Leave a Comment