Image default
Lifestyle Tips

Vijf tips om fit op je werk te verschijnen

Ben je jong, dan ben je fit. Toch? Helaas valt dat nog weleens een beetje tegen. Je bent nu eenmaal niet altijd fit. Heb je een slechtere conditie, dan is het erg moeilijk om een beetje fit op je werk te komen. Maar als je een beetje een goede indruk wilt maken, is het wel belangrijk dat je er fit uitziet. Voor je baas, maar zeker ook als je contact hebt met klanten. Een fit iemand ziet er gemotiveerder en gezonder uit en maakt een betere indruk. Voel jij je niet altijd even fit als je op je werk komt? Gebruik dan deze vijf tips!

1.      Kom ruim op tijd uit bed

Wanneer je op het laatste nippertje je bed uitrolt en het ontbijt moet overslaan om op tijd te komen, heb je geen tijd om rustig wakker te worden en je klaar te maken voor de dag. Kom dus ruim op tijd uit bed. Zo heb je tijd om lekker te ontbijten en te zorgen dat je er weer goed uitziet als je naar je werk gaat. Gewoon een kwestie van goed timemanagement dus.

2. Forens? Doe dat op een gezonde manier!

Forenzen zien er vaak erg moe uit. Dat komt onder andere doordat het niet goed is om elke dag een poos in de file te staan. Je kunt beter de trein nemen, zodat je in de trein nog even iets anders kunt doen. Je kunt dan bijvoorbeeld een boek lezen of alvast wat werken. Zo verschijn je met een minder duf hoofd op je werk.

3. Ga lekker fietsen

Woon je binnen een straal van 25 kilometer van je werk? Dan ga je natuurlijk op de fiets. Veel gezonder, beter voor het milieu en je wordt meteen goed wakker. Je verschijnt dus altijd lekker fit op je werk. Kies voor een zakelijke herenfiets of een zakelijke elektrische fiets, dan ben je helemaal voordelig uit!

4. Haal een goede nachtrust

Of je nu wel of niet sportief bent: als je te weinig slaapt zal je nooit fit op je werk verschijnen. Daarom is het goed om eens te kijken naar je slaappatroon. Slaap je ononderbroken, of wordt je vaak wakker? En kun je dat ook voorkomen door de omgeving aan te passen? Voel je je ’s ochtends nog moe, dan is het raadzaam om eerder naar bed te gaan.

5. Geen apparaten meer ’s avonds

Je hoofd blijft druk bezig zolang je steeds kijkt op je telefoon of laptop. Om de dag rustig af te sluiten, gebruik je minstens een uur voordat je gaat slapen geen apparaten meer. Zet alle apparaten uit, zodat je ook geen storende geluiden meer op de achtergrond hebt. Slaap niet met je telefoon in de slaapkamer als dat niet perse hoeft: dit is ook een grote stoorzender!

Je hoeft echt niet perse een ochtendmens te zijn om fit op je werk te verschijnen. Ook avondmensen of nachtmensen kunnen dat – mits ze maar oefenen. Het is vooral goed om een goede nachtrust te combineren met een fitter en gezonder leven. Eet gezonder en zorg voor voldoende beweging – dan heb je al een goede start om fitter op je werk te verschijnen.

Related posts

Hoe kan je rendement behalen in 2017

Danny

10 redenen waarom je als ondernemer een sparringpartner zou moeten hebben

Mathijs

Zakelijke en stijlvolle mode-items voor hem en haar

Danny

Leave a Comment